Diederik van Dijk en ds. P. den Ouden

God

12 maart 2018 door Jeffrey Schipper

"Soms voelden we ons superieur binnen de reformatorische gezindte"

Binnen no time een kerk opbouwen na een kerkscheuring. De hersteld hervormden zijn erin geslaagd. “Maar zijn we God in onze ijver vergeten?,” vragen SGP-senator Diederik van Dijk (rechts op de foto) en ds. P. den Ouden (links) zich hardop af.

De Hersteld Hervormde Kerk is volwassen geworden, maar een belangrijke vraag ligt volgens hen nog open: wat had God te zeggen door middel van de aangrijpende kerkscheuring in 2004? “Als hervormden voelden we ons soms superieur binnen de reformatorische gezindte,” geeft Den Ouden toe. Deze twee hersteld hervormde broeders houden hun eigen kerk een spiegel voor.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Er klink een bezorgdheid t.a.v. de jongere generatie. Alsof jonge mensen er alleen maar iets in zien als het leuk is; als het hun "vlees" voedt... Maar is het verschansen achter kerkmuren ook niet het bevredigen van het vlees?

Er wordt gewaarschuwd tegen de tijdgeest. Maar worden de heren ook niet gestuurd door een tijdgeest; een geest van de verleden tijd?Diederik deelt de ervaring dat kerkmuren wegvallen als Christus bovenaan staat. Wellicht is het zo dat we zelfs geen kerkmuren meer zien als Christus echt bij ons bovenaan staat.
REAGEER
C
Vraagt U als HHK zich nooit af wat heeft het gebracht deze Scheuring.

Er zijn mijns inziens inmiddels weer 3 of 4 stromingen binnen de HHK.

Dominee A mag niet in gemeente B preken of andersom.

We hadden bij elkaar moeten blijven en bukken onder Gods oordeel, totdat we net als Ds. de Cock eruit gezet zouden worden. De scheuring goed praten is een grote zonde,

laat beide kerken kijken of een terugkeer mogelijk is, dat zijn we verplicht.
L
"Overigens vind ik het niet moeilijk om anderen als broeder of zuster te erkennen. Als Kamerlid voor de SGP voer ik soms prachtige gesprekken met christenen uit de Oud Gereformeerde Gemeenten (OGG) of de PKN. Als ik merk dat ook bij die ander Christus boven alles staat, vallen kerkmuren weg.”

U beperkt zich wel weer tot een eng groepje.....Ik heb alle kerkelijke verbanden wel zon beetje gehad vanaf m'n kindsbeen af, behoor nu tot geen enkel kerkverband meer maar: Christus BOVEN ALLES!!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher