Willem Ouweneel

Dagelijks leven

08 maart 2018 door Willem J. Ouweneel

Drie drijvende krachten in onze maatschappij (en in de kerk)

Op 21 februari jl. overleed de Amerikaanse evangelist Billy Graham, 99 jaar oud. Ik herinner me als jochie hoe hij in 1955 (hij was toen nog geen 37!) een meerdaagse campagne (een crusade heette dat) hield in De Kuip in Rotterdam. Mijn ouders hebben toen een van die bijeenkomsten meegemaakt; mijn vader (ook nog geen 40) schreef erover: ‘… Op afstand gewuifd naar de families Bruijn Sr. [J.A.] en Jr. [D.J., oftewel Jan Bruijn, het latere EO-bestuurslid]. Prachtig weer. Windstil. En muisstil tijdens de toespraak. Sublieme vertaling door een officier van het Leger des Heils. Al met al een unieke belevenis. Onderweg naar Rotterdam vele auto’s met BG-plakkaat en groeten natuurlijk. Wij gingen met eigen auto, gevolgd door een bus met broeders en zusters uit Apeldoorn...’ Ik weet nog hoe vol mijn ouders van het gebeuren waren. Billy Graham. Uniek figuur.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Ik las ergens in een brief van Paulus, dat er verschillende motieven kunnen zijn bij het verkondigen van God's Koninkrijk, maar dat het allerbelangrijkste is, dat God's Koninkrijk verkondigd wordt. Onze motieven, daar hebben we ooit rekenschap over af te leggen.

Billy Graham had onmiskenbaar grote verdiensten. Ik ben zelf bij een van zijn crusades "naar voren gegaan". Maar ook hij was zeer rijk en zou een vermogen van 200 miljoen $$ nalaten...
REAGEER
T
Geachte heer Ouweneel,Inderdaad een nogal droevig verhaal. Mooi is de leiderschapsbediening in Gods gemeente. Groot is de verantwoordelijkheid van de leiders. Maar gelukkig heeft onze Heer verklaard dat de machten van de duisternis de gemeente van God niet zullen overweldigen.
REAGEER
A
Billy Graham quote: "Someday you will read or hear that Billy Graham is dead. Don’t you believe a word of it. I shall be more alive than I am now. I will just have changed my address. I will have gone into the presence of God."

That's it...
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher