Albert Bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 maart 2018 door Redactie

Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?

Een paar weken geleden maakte CIP.nl melding van een groot wonder op Urk. Tijdens een wonderlijke zaterdag, georganiseerd door Royal Mission, zou Albert Bos wonderbaarlijk zijn genezen. De video van evangelist Martin Koornstra werd maar liefst 32.000 keer bekeken op Facebook. Op de beelden is te zien hoe er triomfantelijk met krukken werd gezwaaid vanwege de gebedsgenezing. Mensen juichten van blijdschap.

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Jeffrey Schipper.

Word ook lid

Hoe is het nu een paar weken later met Albert? CIP.nl zocht het uit. Onder andere omdat we wonderen vaker willen factchecken en het eerlijke verhaal rondom gebedsgenezing willen vertellen.

CIP.nl interviewde Albert twee dagen na de genezingsdienst. Dat interview was het meest gelezen stuk op CIP.nl in februari. Hij vertelde toen hoe hij al sinds juli 2016 geen stap meer kon zetten zonder pijn. Er volgden meerdere operaties, maar zonder groot succes. De laatste operatie was in november 2017, toen z’n been werd hersteld en vastgezet. Hij was destijds herstellende en moest geduld hebben van de doktoren.

Met het loopgips dat hij na die operatie kreeg, ging hij naar de genezingsdienst op Urk. Daar werd hij "aangeraakt door God" en zou de pijn zijn verdwenen. De krukken werden daarop triomfantelijk de lucht in gehouden. Daarover zei hij later in gesprek CIP.nl: "M’n been werd helemaal warm en ik kon opeens weer lopen. ‘Wat is dit?!’ dacht ik. Het was een heel raar moment. De pijn was opeens weg!"

Albert had sinds dat moment nog wel loopgips om zijn been. Het zou destijds nog moeten blijken hoe zijn been zich ontwikkelde wanneer het loopgips eraf zou gaan. En of het mank lopen ooit definitief verleden tijd is en zijn botten op de röntgenfoto’s echt helemaal hersteld zouden zijn.

Op de vraag of de pijn 80, 90 of 100 procent weg zei Albert toen: "Honderd procent."Vorige week is Albert terug naar het ziekenhuis gegaan. Uit contact tussen CIP.nl en Albert blijkt dat hij en z’n vrouw "de teleurstelling moesten krijgen" dat z’n been er weliswaar goed uitzag maar zijn bot niet goed is aangegroeid. Om die reden heeft hij een bot stimulator gekregen die de groei van het bot zou moeten versnellen. Die moet elke dag circa 20 minuten aan om de groei van het bot te stimuleren. Hij heeft ook opnieuw gips gekregen.

Albert heeft ook nog pijn. Hij kan slechts "korte stukjes zonder pijn lopen," al is dat volgens hem een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de pijn die hij eerst had.

Een onvoorstelbaar wonder?
Het leek op de videobeelden die Martin Koornstra plaatste of er zich een "onvoorstelbaar wonder" had voltrokken, zoals de titel van de video ook suggereerde. Met de kennis van nu kunnen we stellen dat Albert z’n botten in ieder geval niet volledig zijn genezen, hij niet volledig pijnvrij is, nog in het gips zit en een bot stimulator heeft. Hij kan ook nog niet normaal lopen.

In gesprek met CIP.nl liet Albert dinsdag weten het zelf wel als een wonder te zien dat hij minder pijn heeft dan eerst. "Ik zie het nog steeds als een wonder. Ik kan nog altijd normaal uit bed komen." De ervaring met gebedsgenezing heeft z'n relatie met God verdiept, zo vertelt hij.

Over het lopen zegt hij: "Ik kan een paar stukjes wandelen, maar daar houdt het ook mee op."

Albert hoopt verder op een spoedig herstel. "Het is toch belangrijk om positief in het leven te staan." 

Update
- Martin Koornstra heeft zijn excuses aangeboden voor het plaatsen van de video met daarop de 'halve' genezing van Albert. Lees hier meer.
- We spraken eerder meer dan 2 uur met Martin over tekenen, wonderen & gebedsgenezing. Bekijk deze video's hier.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
- Atheïstische illusionist ziet mensen genezen tijdens theatershow
Meer over Gebedsgenezing »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Sterk artikel van CIP! Ik vind het goed dat ze niet alleen het 'wonder' vermelden, maar ook de moeite nemen (en nazorg tonen) door een tijdje later te checken hoe het nu met de genezen persoon gaat om hier dan een evenwichtig artikel over te schrijven met ruimte voor nuance. Dit zijn het soort journalistieke artikelen waarom ik CIP+ lid ben!
P
Eens en toch blijven het wonderen...
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)