Ds. A. J. Zoutendijk

God

01 maart 2018 door Jeffrey Schipper

"De Heilige Geest is een Persoon met een eigen wil"

“De Heilige Geest is niet alleen een kracht, maar ook een Persoon. Daarom kunnen we niet zomaar wat oefenen met Geestesgaven. Hij geeft de gaven, zoals Hij dat wil. Als christenen moeten we de zelfstandigheid van de Heilige Geest respecteren,” zegt ds. A. J. Zoutendijk.

In zijn boek ‘De Geest onderscheiden’ stelt hij met ds. W. M. Dekker dat de Heilige Geest onderscheiden moet worden. Niet alleen van de geest van de mens en de wereld, maar ook van God de Vader en God de Zoon. “De Heilige Geest is een Persoon met een eigen wil,” laat de hervormde predikant uit Utrecht weten. “Wij moeten Hem eren samen met de Vader en de Zoon.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Streef naar de gaven van de geest, zegt o.a. 1 Kor. 14:1.

Zoutendijk zegt: "Maar als je vervolgens stelt ‘en dus moeten we het gaan doen’, ga je een stap te ver."

Hoe moeten we dit opvatten?
REAGEER
B
De Schepper is JHWH, Hij is Geest en verscheen in mensengestalte bij Abraham, Jacob, de ouders van Simson en het meest opvallend in Yeshua (Jezus).

Yeshua is het beeld van de onzichtbare JHWH (Col.1:15), de afdruk van Diens Wezen, de afstraling van Diens heerlijkheid (Hebr.1:3)

Maak er dus geen 3 afzonderlijke Personen van, dat is Godslastering.

JHWH is echad, 1 en eenheid.

Vergelijk de verschijningsvormen van water (H2O) : ijs, water, stoom ; 3 verschillende verschijningsvormen, maar alle 3 hetzelfde H2O

Shalom,

Ben Kok (j-chr.pastor)
REAGEER
Ben,

God de Vader is de enige God en zo mag Hij aanbeden worden. Jezus Christus is de mens die het Goddelijke niveau bereikt heeft; Hij wordt Heer (Kurios) genoemd en Hij mag hierom aanbeden worden. De heilige geest is de geest van de Vader en is als zodanig zijn herstellende en scheppende kracht of persoonlijkheid. Nergens in de Bijbel zien we dat de geest van God als God aanbeden wordt.Er is dus inderdaad geen 'drievoudige god', dat is een heidense infiltratie in het

christendom.

Jan
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher