Simon Ekkelboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 februari 2018 door Redactie

De voorganger van Simon denkt dat hij "niet in z'n genezing is gaan staan"

Gisteren publiceerden we op CIP.nl dat er van de wonderbaarlijke genezing van Simon in 2014 nog maar weinig over is. Hoe reageert men in de voormalige kerk van Simon Ekkelboom hierop? CIP.nl sprak met voorganger Jan Barendse, die Simon lange tijd begeleidde in de Ichtusgemeente in Zaandam.

Pastor Jan Barendse, een pinkstervoorganger, insinueert dat het wel eens Simon z'n eigen schuld zou kunnen zijn dat hij weer ziek is geworden. 

Jan kan het zich nog goed herinneren dat hij in contact kwam met Simon. "Ik was enthousiast. Zag het als een wonder. De eerste zondag kwam hij met zo'n 15 tot 20 familieleden naar de kerk. Iedereen was helemaal enthousiast. God heeft hem genezen! De volgende zondag kwamen er nog maar drie mensen, onder wie z'n vrouw en kleinkind. Later kwam Simon alleen naar de kerk. Hij volgde trouw de Alphacursus. Zijn vrouw kam niet meer; die voelde zich niet thuis in de kerk." 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Gebedsgenezing
- Martin Koornstra baalt na halve genezing op Urk: "Ik bied mijn excuses aan"
- Simon Ekkelboom gelooft niet meer in zijn eigen wonderbaarlijke genezing
- Was de genezing van Albert uit Urk echt een "onvoorstelbaar wonder"?
- Martin Koornstra ziet dat zijn dochter niet geneest: "Als vader kan ik niet 21 jaar lang bidden om een wonder"
- Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen
Meer over Gebedsgenezing »

Reacties

J
Drie kanttekeningen:

Ten eerste, er worden door de voorganger persoonlijke zaken geuit, die vallen onder pastorale vertrouwelijkheid.

Ten tweede, er lijken zaken door elkaar te lopen. Sociaal-psychologische argumenten (zijn familie speelde een rol?), theologische argumenten (God doet goed en als je niet goed reageert daarop, dan laat God je los ...) en psychologische argumenten (Simon kan het niet geloven, staat niet in zijn genezing).

Ten derde, het is een drama voor Simon. Als kerk kun je je dit drama aanrekenen. Wie laat wie in de steek?
Als kerk zou ik me eerst afvragen waarom de familie van Simon zich niet thuis voelde. Misschien was de kerk niet missionair genoeg om vrienden te maken net buitenkerkelijke mensen? Het is tof dat ze bij Simon thuis zijn geweest, maar als hij niet naar de samenkomst kwam hield het op. Men vraagt zich af of Simon genezen was gebleven als hij een discipel geworden was. Ik vraag me af of deze pinkergemeente wel vol discipelen zit. Want discipelen maken nieuwe discipelen. Jezus volgen leer je door om te gaan met mensen die je dat voordoen.
V
Reactie van Simon is veelzeggend. Als ik een huis renoveer en de basisfundamenten volledig vernieuwd heb, dan moet ik ook weten dat bij deze renovatie een passende onderhoudsplan hoort waarmee de staat van de woning kwalitatief goed blijft.

Simon kwam duidelijk met 1 verlangen (lees: eis), deze is ingewilligd(genezing). Vervolgens vraag ik mij af in hoeverre Simon (voor hem een totaal nieuwe ervaring) ook daadwerkelijk begeleid en gecoacht is door pastorale team om "volgeling /leerling te zijn of worden van Jezus". God is geen AH-to go !
Toon meer antwoorden (28)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!