Salvo D'Agata

God

26 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Salvo stopte als leider van een kerk om Jezus te volgen in zijn buurt

Discipelen maken is als christen één van onze opdrachten. Salvo D'Agata
stopte als leider van een kerk om het volgen van Jezus concreet te maken. Hij wil in verbinding staan met anderen, of ze nu geloven of niet. Vanaf 2009 is hij en zijn gezin uitgezegend uit hun vorige gemeente en pioniert hij in Arnhem onder de naam Dynamis. “Ook bowlen met een groep mannen hoort bij kerk-zijn.”

Hoe kwam het evangelie bij jou tot leven?
“Ik bevond mij in een onveilige thuissituatie. Mijn vader stelde zich tegenover mij heel negatief op. Ik herinner mij bijvoorbeeld dat ik een tijdje niet mee mocht eten met de rest van het gezin. Het feit dat ik zo ben grootgebracht is denk ik één van de redenen geweest waarom ik zo onrustig was.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Mooie aanpak Salvo. Maar het patroon is me bekend: hoe lager de drempel hoe beter het gaat.

Als men echter begrijpt wat Yeshua van ons vraagt, zie Lucas 14:25-35 bijv. of de Torapraktijk in de zin van het vieren van de Feesten van JHWH ipv de RK feesten van uit de zonnegodsdienst ( zon-dag, zonnewende (kerst) en voorjaarsvruchtbaarheidsfeest), het evangelie verkondigen en discipelen vormen(Matth. 28:19,20), dan blijven er zeer weinig over.

We leven in de tijd van Noach.

Hoor graag van je,

Shalom,

Ben Kok (joods-chr.pastor)
V
Beste Ben Kok, wat wil je/u hiermee zeggen? Wij zijn idd. geen Joden en zullen dat - vlgs de Joodse traditie ook nooit worden-. U suggereert 'soort zoekt soort' terwijl zijn (missionair diaconale) uitgangspunten hermeneutisch zijn. Waarom zou ik me ernaar moeten gedragen? Uw reactie lijkt op die van de Schriftgeleerden en Farizeeërs tegen Jezus toen Hij de genezing deed op sabbat, toen Hij met zondaars en gewone volk aan tafel ging, toen de discipelen gingen eten zonder handen wassen... wat leerde Zijn reactie ons over de wetten van Mozes?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher