Levensverhaal

09 maart 2018 door Israël Today

Messiaanse Jood Tzachi spreekt vrijuit over homoseksualiteit

Tzachi Dahad, een Messiaanse Jood uit Israël, die in 2003 tot geloof kwam, behoort tot de nieuwe generatie leiders binnen de Messiaans-Joodse gemeenschap in het land. Israël Today interviewde hem over zijn homoseksuele gevoelens.

Wordt iemand geboren als homoseksueel?
"Het argument dat er mensen zijn die nu eenmaal ‘zo’ geboren worden is mijns inziens niets anders dan een poging om geen verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen gedrag. Of om God de schuld te geven van de gevoelde schaamte en angst. Toen ik opgroeide had ik het verlangen om met meisjes samen te zijn, maar dat verlangen werd overschaduwd door toenemende verwarring die ontstond door de reactie van mensen om mij heen. Ik hield bijvoorbeeld van gymnastiek en dansen, maar dat werd gezien als iets voor meisjes; men vond het ‘niet normaal’ dat ik als jongen interesse had voor deze dingen. De te kritische omgeving verwarde mij. Ik ging geloven dat er iets mis was met mij; dat ik anders was. De sociale controle bracht mij ertoe te gaan twijfelen aan mijn mannelijke identiteit, wat uiteindelijk resulteerde in een perverse kijk op mijzelf.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Fijn weer eens een helder geluid!
REAGEER
P
Een helder geluid.

Ja, maar dat wil niet zeggen dat het daardoor het juiste geluid is.
REAGEER
Inderdaad dat veel jonge mensen, maar sluit de ouderen niet uit, niet nadenken over wat Gods Woord zegt over homoseksualiteit zegt. En inderdaad, ze sluiten zich af als iemand Bijbelse waarheden wil bespreken (onderwijzen) over dit thema. Het is nu taboe om homoseksualiteit te beschrijven als zonde. En het is - en blijft ook anno 2018 - wat de Schrift ons leert.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher