narcist
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Plambeck-Beens & foto Herbert Bolier

Naomi is getrouwd met een narcist

Naomi (46) is 23 jaar getrouwd en moeder van vijf tieners. Haar man heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het advies van haar huisarts? „Daar is niet bij te leven, regel de scheiding.” Haar eigen opvatting? „Ik ben overtuigd dat samenleven wel kan! Door welke weg het ook moet, de Heere aanschouwt alle moeite en verdriet", zegt ze in GezinsGids.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Met verbijstering heb ik dit artikel gelezen. Zelf ben ik God enorm dankbaar dat Hij mij de kracht heeft gegeven met mijn dochter te kunnen vluchten onder de jarenlange mentale en fysieke mishandeling van mijn ex-partner met een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis. Zijn drie oudste dochters (uit een eerder huwelijk) ondervinden nog altijd ernstige schade van hun zwaar narcistische vader; inmiddels zijn zij 50,42 en 29. Onze dochter is 13 en gun ik een warme liefdevolle omgeving waar rust en Gods vrede heerst ipv de duisternis van het kwaad...
B
Als je jarenlang onder een narcist geleefd hebt en dat pas laat of helemaal niet in de gaten hebt, wordt jouw persoonlijkheid er ook door gevormd(misvormd).

Het lijkt me belangrijk dat je naast een goed inzicht in de narcistische partner ook inzicht krijgt in jezelf, onderscheid krijgt in jezelf om te weten vanuit welke positie je naar je omngeving kijkt.
Zo is dat Ben!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen