narcist

Dagelijks leven

27 maart 2018 door Plambeck-Beens & foto Herbert Bolier

Naomi is getrouwd met een narcist

Naomi (46) is 23 jaar getrouwd en moeder van vijf tieners. Haar man heeft een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Het advies van haar huisarts? „Daar is niet bij te leven, regel de scheiding.” Haar eigen opvatting? „Ik ben overtuigd dat samenleven wel kan! Door welke weg het ook moet, de Heere aanschouwt alle moeite en verdriet", zegt ze in GezinsGids.

Aan het woord
De man van Naomi (46) heeft een narcistische stoornis. Ze vertelt hoe ze dit ontdekte en hoe ze dit beleeft. Wilma Trouwborst-Bos is psychosociaal therapeut en begeleidt Naomi.

„In onze verkeringstijd zag ik geen afwijkend gedrag aan hem. Mijn man is een charmante verschijning. Als je jong bent, leef je met je hoofd in de wolken,” vertelt Naomi. Ze is moeder van vijf tieners en inmiddels 23 jaar getrouwd met haar man. „Ik zag alleen maar geluk en was blij dat we in ons huwelijk kinderen mochten ontvangen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

E
Met verbijstering heb ik dit artikel gelezen. Zelf ben ik God enorm dankbaar dat Hij mij de kracht heeft gegeven met mijn dochter te kunnen vluchten onder de jarenlange mentale en fysieke mishandeling van mijn ex-partner met een Narcistische Persoonlijkheidsstoornis. Zijn drie oudste dochters (uit een eerder huwelijk) ondervinden nog altijd ernstige schade van hun zwaar narcistische vader; inmiddels zijn zij 50,42 en 29. Onze dochter is 13 en gun ik een warme liefdevolle omgeving waar rust en Gods vrede heerst ipv de duisternis van het kwaad...
REAGEER
B
Als je jarenlang onder een narcist geleefd hebt en dat pas laat of helemaal niet in de gaten hebt, wordt jouw persoonlijkheid er ook door gevormd(misvormd).

Het lijkt me belangrijk dat je naast een goed inzicht in de narcistische partner ook inzicht krijgt in jezelf, onderscheid krijgt in jezelf om te weten vanuit welke positie je naar je omngeving kijkt.
Zo is dat Ben!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify