Rebecca Onderstal

video

20 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Als gescheiden en single predikant is het niet altijd even gemakkelijk

Predikant Rebecca Onderstal is gescheiden van haar man. Ze heeft een boek geschreven, Mooi niet alleen over hoe het is om single te zijn. In de videoserie van CIP.nl gaat ze daarover in gesprek met Rik Bokelman. In deel 1 vertelt ze over haar echtscheiding. En ze vertelt waar ze tegenaan loopt als single. “Het is een mysterie waarom twee mensen niet met elkaar verder kunnen.”

De predikant was 12,5 jaar getrouwd en heeft drie kinderen gekregen. “Ik woonde in een prachtig huis, in een pastorie van de kerk. Daar was ik predikant. Van buiten zag het er gelukkig uit. Mensen die ons goed kenden, wisten dat er wel wat aan de hand was en dat we worstelden met onze relatie. Maar in de gemeente ga je dat niet delen of op straat gooien.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

R
Er zullen altijd mensen een oordeel uitspreken of gedachten hebben over welke scheiding dan ook. Maar we leven in een gebroken samenleving. Jezus besefte dit terdege toen Hij met de vrouw sprak die overspel pleegde. Ongeacht wat ons overkomt, is er de tijd hierna. Juist dan hebben we steun en liefde nodig in plaats van veroordeling. En voor het overige hebben we genade nodig om zicht te blijven houden op de weg die we gaan.

REAGEER
J
Ik zou absoluut geen oordeel willen geven, maar er kruipen toch vragen naar boven. Niet uit verkeerd gerichte nieuwsgierigheid, maar vanuit de geloofsbeleving.

Is er sprake van huiselijk geweld, of is er een andere relatie in het spel, of is er sprake van echt grensoverschrijdend, onhoudbaar gedrag, dan is scheiding gewoon nodig. Maar als het enkel is, omdat ik niet gelukkig ben of nooit met die ander gelukkig zal worden, zegt Jezus dan Zelf toch niet, dat we dan niet mogen scheiden en het kruis in Zijn kracht op ons moeten nemen?
J
Maar, als het dan toch zover gekomen is?

Ja dan is er na berouw over de gezette stappen, zeker vergeving bij God. En moeten we elkaar ook vergeven en niet veroordelen.

Net zoals Jezus die vrouw niet veroordeelde, maar ook vroeg niet meer te zondigen. Immers er staat niet bij dat ze haar zonde beleed. Zei Jezus daarom niet dat haar zonde vergeven was, zoals Hij in andere gevallen wél zei ?
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher