Ds. M. M. van Campen

God

19 februari 2018 door Jeffrey Schipper

"Homo’s mogen hun geaardheid aanvaarden, beleven en uiten"

“‘Je mag wel homo zijn maar het niet praktiseren’. Dit is een goedkope en makkelijke uitspraak,” stelt ds. M. M. van Campen. De hervormde predikant preekte onlangs over het thema ‘Hart Voor Homo’s’ in zijn gemeente in Rotterdam-Zuid. "Je mag je geaardheid aanvaarden, beleven en uiten als onderdeel van jouw unieke persoonlijkheid. Maar de Bijbel trekt een grens bij geslachtsverkeer," maakt hij duidelijk.

“Probeer je eens in te denken hoe het is om nooit seksuele omgang te hebben met een geliefde. ‘Je kunt verliefd worden maar mag er nooit aan toegeven.’ Het is als met de volumeknop van een radio. Het is geen kwestie van keihard of helemaal uit. Daar zit ook nog wat tussen. Hoe wordt hier binnen de gereformeerde gezindte over gesproken? Vaak wordt er binnen families lacherig over gepraat. ‘Ik heb een neef die nicht is.’ En hoe gaan we hiermee om op refoscholen?” Van Campen citeert iemand die uit de kast is gekomen. ‘Toen ik ervoor uitkwam, werd ik een mikpunt van spot, minachting en scheldpartijen.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Tja, een heel betoog met als hoofdargument dat Romeinen 1 alleen slaat op de inwoners van Rome, en Amsterdam. Net zoals de brief aan de Korinthiers alleen slaat op de Korinthiers.... (?) Maar eigenlijk zijn het twee argumenten: de bijbel is lokaal bedoeld en ten tweede zolang de zonde maar niet te extravagant is dan mag het. Het doet mij denken aan de nette heterosexuele man die hard werkt en een keurig gazon heeft en zegt dat hij naar de hemel gaat omdat hij toch zeker niet zo erg is als Pol Pot, Hitler etc. etc..
E
Luister de preek na, hoor de liefde van God hierin voor alle mensen maar ook Gods rechtvaardigheid. Aan het einde geeft van Campen zijn mening, maar het eerste grootste deel van de preek gaat over de moeiten die er zijn voor deze mensen en de nood die er is, en de liefde die wij hierin vooral moeten hebben. Niets van wat u hierboven aangeeft als je goed luistert!
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher