Willem Ouweneel

God

16 februari 2018 door Willem J. Ouweneel

Christenen moeten geïnteresseerd zijn in de Olympische spelen!

Wat jammer dat sommige christenen bij de Olympische spelen alleen maar zaken als ‘sportverdwazing’ kunnen denken en er het mooie niet van kunnen inzien. Andere christenen kunnen zich oprecht verheugen over jonge mensen die jarenlang enorm geknokt hebben om een mooi resultaat te behalen, en daar ook in slagen (of niet…). Je kunt veel van ze leren als het gaat om je keihard inzetten voor een bepaalde zaak.

Die critici die ik net noemde, zijn ook vaak de christenen die graag 1 Timotheüs 4:8 citeren: ‘de oefening van het lichaam is van weinig nut.’ Ze bedoelen dan: houd je er maar niet te veel mee bezig. Maar eigenlijk is die vertaling niet helemaal correct. De NBV zegt het beter: ‘Oefening van het lichaam heeft wel enig nut,’ al staat er natuurlijk achter: ‘… maar het nut van een vroom leven is grenzeloos’. Oefening (training) van het lichaam heeft wel degelijk enig nut, want je krijgt er een betere conditie van, en als je het héél goed doet (en je veel talent hebt!), kun je er zelfs medailles mee winnen tijdens de Olympische spelen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

H
Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de antieke Olympische Spelen gehouden werden ter ere van de afgod Zeus en in die zin hebben Christenen daar weinig te zoeken lijkt me.

Ik geef overigens direct toe dat ik de winterspelen wel boeiend vind.

Ik ben het desondanks oneens met de geponeerde stelling.
REAGEER
D
Met de reactie kan ik goed meekomen. Ik wil er nog bij zeggen dat ik geen zin heb om er naar te kijken.

Ik las dat elke speler 27 condooms ontvangt om zich te plezieren.Ik hoorde een speler zeggen: vorig jaar was ik nog getrouwd maar nu ik weer vrij ben ben ik van de partij.

Als christenen dienen we ver van deze spelen te blijven daar het niet tot eer van God is.

Het zij u eet of drinkt of wat u ook doet, doet het al ter ere van God.
J
Ik hoorde eens van een dominee die zich schuldig had gemaakt aan misbruik....dus elke dominee is nu....??Autorijden, zwemmen, museumbezoek....wat zijn er een hoop mensen die zich schuldig maken aan "dingen die niet rechtstreeks tot eer van God" zijn.Als je kunt eten of drinken tot eer van God, waarom zou je dan niet kunnen sporten tot eer van God?Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher