Refoweb

God

14 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Refoweb-boys: "De reformatorische gezindte is volwassen geworden"

“We zien steeds minder oppervlakkige vragen over tv-kijken of een hoed dragen. De reformatorische gezindte is volwassen geworden,” zegt Gert Janssen. Samen met Henk Aalbers is hij initiatiefnemer van Refoweb.nl. Daar kunnen mensen, binnen en buiten de reformatorische gezindte met bijna al hun vragen terecht. CIP.nl zocht het duo op. “Het zou mooi zijn dat er een moment komt dat we onszelf kunnen opheffen.”

Wat begon met een chatbox is uitgegroeid tot een vragenrubriek met een enorm archief. Ook is op Refoweb ruimte voor een forum, columns en nieuwsberichten. Maar niet alle initiatieven slaagden. “We hebben wat uitglijders gemaakt,” geeft webbeheerder Henk toe. “Zo begonnen we ooit met ‘refonieuws’. Dat initiatief ontstond vanuit het idee dat mensen uit onze achterban nieuws zouden aanleveren. Een soort burgerjournalistiek dus. Maar dat viel heel erg tegen. Dergelijke initiatieven kosten bovendien te veel tijd. Daarom willen we ons vooral richten op de dingen waar we goed in zijn en die uitbreiden en verbeteren. En dan gaat het vooral om onze vragenrubriek.” “We hebben een missie en dat is de verspreiding van het Evangelie,” vult Gert aan. “Wat dat betreft is het helemaal niet erg als er een bericht op een seculiere blog als GeenStijl verschijnt.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

N
Ongelofelijk veel traditioneel denken zie ik op de door hen genoemde punten (hoed, rokken). Probleem is dat dit soort zaken totaal uit het Bijbelse verband worden gehaald. Geef daar elkaar wat meer geestelijke vrijheid. Diep liggender vragen zijn er gelukkig wel. Ook veel pastorale nood. Wat mij betreft hebben de refoweb boys aardig goed geschoten.
REAGEER
C
cavds

Leuk om eens visueel kennis te maken met Gert Janssen en Henk Aalbers.
REAGEER
Leuk om lezen. Wist niet van het bestaan van Refoweb af. Goed initiatief...
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher