John Lapré

God

09 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

"De Bijbel zegt niets zegt over duurzame relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht"

Homoseksueel. Je mag het wel zijn, maar niet in de praktijk brengen, is een veelvoorkomende opvatting in christelijk Nederland. Is dat terecht? Wat zegt de Bijbel daarover? Is homoseksualiteit inderdaad een gruwel in de ogen van God? In de tweede video beantwoordt John Lapré dit soort vragen, naar aanleiding van zijn boek De veilige kerk, in gesprek met Rik Bokelman.

Hoe wordt er doorgaans gereageerd op een coming out? “Je ziet over het algemeen dat daar redelijk goed mee om wordt gegaan, maar dat het wat moeilijker ligt in reformatorische en evangelische kringen.” Eerst is er een schokgolf: wat gebeurt hier? Als mensen zijn bekomen van de schrik, is de reactie ‘je mag het wel zijn, maar het niet doen’. Terwijl de Bijbel dat onderscheid niet maakt, volgens John. “Dan zie je toch dat mensen uit de gemeente worden gestoten of zich zodanig onveilig voelen dat ze zelf uit de gemeente stappen. Ik denk dat dat ongelooflijk jammer is, een gemiste kans.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Homoseksualiteit
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- Christelijke homo (21) stopt met 'verplicht' celibatair leven
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
Meer over Homoseksualiteit »

Reacties

J
Ik lees in de Bijbel: 'U mag niet slapen met een mannelijk persoon, zoals u met een vrouw slaapt. Dat is een gruwel.' (Lev. 18:22) Ik lees er niet bij: Tenzij er sprake is van een duurzame relatie heeft van liefde en trouw. Als dit verbod niet in deze situatie zou gelden, is het vreemd dat de Bijbel het er niet bij vermeldt. In ieder geval in de tijd van het NT, bestond het homo-huwelijk al. Keizer Nero was getrouwd met een man. Paulus kende dus homo-relaties van liefde en trouw. Toch trekt hij categorisch, zonder enig voorbehoud de lijn door van Leviticus naar zijn tijd. In de geest van de beslissing van het apostelconvent van Jeruzalem (Hand. 15:20). Daar hebben de apostelen o.l.v. de Heilige Geest besloten: Christenen zijn niet verplicht de sabbat te houden maar wel zich van seksuele relaties te onthouden die zich onttrekken aan de tucht van de Schrift (zoals in Lev. 18). Laten we hier geen verwarring over zaaien.
REAGEER
G
De Heere schiep ons als man en vrouw. De man moet zijn vader en moeder verlaten en zijn vrouw aanhangen. En er staat verschillende keren dat homo praktiseren voor God een gruwel is. Het staat zelfs op één lijn als je kinderen aan de afgoden offeren, incest, seks met dieren.... Leviticus 18:1-29.

Nergens in de Bijbel wordt er positief gepraat over een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Ik lees alleen maar negatieve teksten. En het feit dat ze zich niet kunnen voorplanten zegt ook genoeg.
REAGEER
R
Jezus ging inderdaad bij Zacheüs eten. Maar vervolgens bekeerde Zacheüs zich!
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher