Ds. R. van Kooten

God

08 februari 2018 door Jeffrey Schipper

"Christenen hebben tegenslag nodig om dicht bij God te blijven"

“Stel je voor dat het in je leven voortdurend voor de wind gaat. Dan zou je voor eeuwig op deze wereld willen blijven. God wil dat we leven als hemelburgers en geeft soms tegenslag om je wakker te schudden,” vertelt ds. R. van Kooten. Als iemand te maken heeft gehad met tegenslag, dan is hij het. Als dertiger overleefde de hersteld hervormde emeritus-predikant uit Apeldoorn een hersenvliesontsteking. En ruim drie jaar geleden verloor hij zijn zoon Peter. Van Kooten legt uit waarom God christenen beproeft en daar soms ook lijden voor gebruikt.

In uw nieuwe boek ‘De zon gaat onder – deel 1’ behandelt u veertig bijbelstudies over het leven van Jakob. Op de proef gesteld worden door God is één van de thema’s. Op welke manier beproeft God Izak?
“Door een zware hongersnood moest Izak weg uit het beloofde land. Izak moet dus het zelfde meemaken als zijn vader Abraham, zoals het vervolg van dit vers ook zegt. Dat is een hele beproeving voor een veeboer. Hoe komt hij aan eten voor zijn gezin en voor al zijn knechten? Hoe komt hij aan voedsel voor al zijn dieren?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher