maarten van gestel

God

06 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

"Een keiharde atheïst is toch heel anders dan een agnost"

Bestaat God? Waarom is het christelijk geloof waar en niet al die andere religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en de islam? Rik Bokelman gaat in deze videoserie in gesprek met Maarten van Gestel, kerkpanter en stichter van De Brug in Eindhoven. In deze video bespreekt hij de 'grote vragen' die mensen hebben.

Hoe legt hij uit aan mensen dat God bestaat? “Mensen hebben vaak het idee: er klopt iets niet in de wereld.” Zelf had hij dat idee ook. “Als wij het gevolg zijn van een kosmisch ongeluk, is de wereld zoals hij is. Je moet het maar accepteren.” Dat druiste in tegen wat hij voelde van binnen. Hij is daar zelf naar gaan zoeken en kwam toen tot de conclusie dat er wel iets moest zijn. 

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

Boeddha is dood, Mohammed is ook dood en ze kunnen je niets anders bieden dan mooie woorden!! Wat bieden je de oneindig vele goden van het hindoeïsme? Volgens mij alleen nog armoede en ellende. Alleen Jezus kwam 2000 jaar geleden van God naar de aarde en Hij leeft en biedt jou een nieuw en eeuwig leven. Geen enkele andere god kwam ooit zelf naar de aarde!
REAGEER
M
Tsja, van de 2 kwaden is natuurlijk een agnost het minst "kwaad". zowel in figuurlijke als letterlijke zin. Maar als ze allebei niet vertrouwen op die Eeuwige naam Jezus komen ze ook later niet bij Hem. ===> tandengeknars
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher