Arthur Alderliesten

Dagelijks leven

29 januari 2018 door Jeffrey Schipper

"Christenen hebben waardevermindering mensbeeld niet weten te keren"

“Christenen zijn er onvoldoende in geslaagd om te laten zien hoe een wonderlijk mooi geschenk het menselijk leven is. Dat merk je in hoe er over een ongeboren mensje wordt gesproken als slechts een klompje cellen. We weten het niet te keren dat de waardevermindering in het maatschappelijk beeld van wie de mens is steeds verder gaat.” Als directeur van VBOK komt Arthur Alderliesten op voor het ongeboren leven. Binnenkort spreekt hij hierover tijdens de Studium Generale van de Driestar hogeschool. “Ik lig echt wakker van de nieuwe medisch-technische ontwikkelingen.”

Onlangs ging je in het programma De Tafel van Tijs in discussie met Anne Fleur Dekker. Zij vindt dat er rond abortus een taboe heerst die vrouwen bang maakt. Wat viel je op aan haar betoog?
“Het verhaal van Anne Fleur komt er op neer dat we allemaal niet zo moeilijk moeten doen over abortus. Het stelde allemaal niet zoveel voor toen zij er eentje had op negentienjarige leeftijd. Het is haar ervaring rond een abortus. Maar haar verhaal is niet representatief voor vrouwen die een abortus hebben gehad. Dat blijkt uit de statistieken die er niet om liegen. 42% ondervindt géén gevolgen van een abortus; 58% wèl. Dat beeld zien we bevestigd in de hulpverlening aan vrouwen die een abortus hebben gehad. Het blijkt wel degelijk een ingrijpende gebeurtenis te zijn in hun leven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher