Johan Lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

15 januari 2018 door Jeffrey Schipper

Waarom Johan na een lange strijd zijn pinksterkerk verliet

“Op een dwangmatige manier werd trouw aan de kerk van je verwacht. Dat betekende: geen banden met ‘onbekeerde’ familie en vrienden en zo min mogelijk deelhebben aan wereldse activiteiten.” Johan Lock (55) groeit op in een grote pinkstergemeente in Rotterdam. Hij is onderdeel van een groep ‘uitverkorenen’ met een belangrijke missie. Daarvoor moet alles wijken: het studentenleven, voetbalwedstrijden en soms zelfs begrafenissen van familieleden. Totdat Johan niet anders kan dan de pinksterkerk definitief vaarwel zeggen. CIP.nl spreekt hem naar aanleiding van zijn roman ‘De erfenis van Adriaan’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Helaas is er veel aan de hand in 'de kerk' van Nederland, je zou er een boek over kunnen schrijven.Gelukkig is er een ander Boek geschreven waarin je de handleiding kunt vinden wanneer je dit soort verschrikkelijke dingen meemaakt of mee hebt gemaakt. Geef je bitterheid, je verdriet, je boosheid en je rouw aan Hem, Hij maakt alles nieuw. O ja, natuurlijk stopt men de emoties niet weg, die zijn reëel en die mogen er zijn. (Efeze 4:26)
Ludo, laten we voor al die beschadigde en verdrietige mensen het gebed van Paulus insluiten en zo mogelijk steeds als we bidden aan deze zullen denken!..... ,,En dit bid ik, dat uw liefde nog steeds meer overvloedig moge zijn in helder inzicht en alle fijngevoeligheid, om te onderscheiden, waarop het aankomt". (Filippenzen 1:9,10) H.gr. Wim
Dank je, Wim. U bent een wijze man. Het is verdrietig dat dit litteken na meer dan 40 jaar nog steeds schrijnt.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (12)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen