Ton Stier

"Haat tegen Joden is ten diepste haat tegen God"

11-01-2018 door Jeffrey Schipper
Israël en de Bijbel
We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

“Toen een Franse rabbijn zeventig bijbels wilde ontvangen moesten de dozen met bijbels eerst stuk voor stuk onderzocht worden op explosieven. De druk op het Joodse volk neemt toe,” vertelt Ton Stier. De spreker van Stichting Israël en de Bijbel spreekt binnenkort over de toenemende druk op Joodse gemeenschappen in Europa én mogelijkheden om hen te bereiken met het Evangelie.

Je hebt de laatste jaren herhaaldelijk de Joodse gemeenschappen in Parijs bezocht. Wat is je opgevallen?
“Drie jaar geleden bezocht ik één van de voorsteden van Parijs, waar een ingrijpend antisemitisch incident plaatsvond. Met de bijbels die wij uitreikten aan de Joodse gemeenschap gaven we ook kaartjes met een bemoedigende tekst. Dat is toen heel positief ontvangen. Om die reden hebben we later meer Joodse gemeenschappen in Parijs bezocht. Opvallend is dat onder veel Joodse mensen de angst regeert. Velen zijn zich ervan bewust dat hun gemeenschap ieder moment kan worden getroffen door een aanslag. Denk aan de aanslag op de Joodse supermarkt in 2015. Dat boezemt veel Franse Joden angst in.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Haat tegen Joden is ten diepste haat tegen God"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!