kees goedhart

Waarom Kees Goedhart zo enthousiast is over Jezus

21-12-2017 door Hendriëlle de Groot

Als hij over Jezus praat, begint hij helemaal op te bloeien. In deze videoserie gaat Rik Bokelman in gesprek met zendeling, spreker en Bijbelleraar Kees Goedhart, die veel mensen kennen van de pinksterconferentie Opwekking. In de derde en laatste video gaat het over Jezus. 

Wat maakt dat hij zo enthousiast over Jezus is? “Omdat Jezus voor mij het antwoord is geworden om tot rust te komen, te ervaren dat Hij bij je wil zijn, in je wil zijn, en dat hij ook de weg is tot God.” Mensen praten makkelijk over God, maar minder over Jezus, is hem opgevallen. “Het is een universele term. Een god is een voorwerp van aanbidding, maar geen eigennaam.”

Toen hij tot geloof kwam, ontdekt hij al snel dat de naam van Jezus alles in zich heeft wat nodig is voor redding en genezing. Jezus zegt: 'alles wat je zegt in Mijn naam, zal ik doen.' Wat maakt Jezus zo uniek, ten opzichte van Mohammed of de goden in het hindoeïsme.? “Ik zou die mensen willen vragen waarom zij zo gelukkig zijn in het geloof dat zij hebben. Toen ik die naam aanriep en geloofde dat Hij de zoon van God is, ging ik dat ervaren, doordat er een enorme rust en zekerheid in mij kwam.” Je kunt dat niet verstandelijk beredeneren, zegt hij. “Geloof is een zaak van het hart en niet van het verstand.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Waarom Kees Goedhart zo enthousiast is over Jezus
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!