Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 december 2017 door Jeffrey Schipper

Waarom christenen in blijde verwachting zijn (ook in de ellende)

‘Als die toornige God terugkomt, ben ik niet veilig,’ dacht Bert Noteboom vroeger. Nu ziet hij vol vreugde uit naar Jezus’ terugkomst. “Zoals een zwangere moeder uitziet naar haar baby, zo mogen wij verlangen naar de komst van Jezus.” De spreker uit Almere sprak bij Geloofstoerusting over het thema ‘In blijde verwachting’.

“Er is veel ellende in deze wereld,” merkt Noteboom op. “Vlakbij ons oude huis werd onlangs een jongen van 15 doodgestoken. Regelmatig heb ik contact met mensen die harddrugs gebruiken en in direct contact staan met de Amsterdamse onderwereld, met doodsbedreigingen tot gevolg. Ik zie dat mensen zichzelf en anderen pijnigen omdat ze vastlopen. Deze wereld gaat helemaal naar de knoppen. Eén keer per week zit ik op woensdagochtend een uur lang aan een koffietafel. Iedere inwoner van Almere die boos is op God is daar welkom. Ik daag ze uit: ‘Gooi die vragen op tafel!’ Niet omdat ik het fijn vind om ze te horen, maar omdat we ze met elkaar kunnen adresseren aan God en erover door kunnen praten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

A
Beste Bert: Jezus zei 2000 jaar geleden 4 keer aan het begin en aan het eind van Openbaring dat Hij spoedig zou komen en spoedig is spoedig, daar kunnen we zo maar geen 2000 jaar van maken. Daarnaast heeft Hij de 7 gemeenten in Openbaring hfst 1-22 laten zien hetgeen weldra (spoedig dus) zou geschieden, want zij (niet wij) hadden namelijk het bevel bewaard Hem te blijven verwachten. Ook Jacobus zei in hfst 5 dat de komst van de Jezus nabij was (dichtbij dus) en zelfs voor de deur stond, 2000 jaar geleden dus...Helaas, het is niet anders...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!