Ds. R. W. Mulder

"Al snel wist ik dat ik zonder God niet kan sterven"

13-12-2017 door Jeffrey Schipper

“Na het overlijden van mijn vader probeerde ik netjes te leven. Ten diepste ging aan Christus voorbij. Ik moest leren om van genade te leven.” Ds. R. W. Mulder wilde één ding niet: dominee worden. Inmiddels predikt hij alweer tien jaar vanaf de kansel het Evangelie. "Al snel wist ik dat ik zonder God niet kan sterven."

Mulder kan zich nog goed herinneren dat hij als 14-jarige heeft gedacht en gezegd dat hij geen predikant wilde worden. “Rondom het eten bad mijn moeder aan tafel regelmatig of God arbeiders in Zijn wijngaard wilde geven om het Evangelie bekend te maken. Toen dacht ik: ‘Het is prima als zij dit gebed uitspreekt; als het maar niet om mij gaat.’”

Hoe is daar verandering in gekomen?
“Ik was 11 jaar toen mijn vader stierf. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar God. Die zoektocht begon vanuit angst. Ik vroeg mijzelf af of ik bij God zou zijn als ik op dat moment zou sterven. Het antwoord was ‘nee’ want ik leefde op dat moment alleen voor mijzelf. De Donald Duck of iets dergelijks boeide mij meer dan een boek over God. Als je dat bij jezelf constateert moet je eerlijk constateren dat er geen liefde is voor God. Ik had Hem niet lief. En als ik mij wél met de Heere bezighield, deed ik dat om er zelf beter van te worden. Als je Hem leert kennen valt het eigenbelang samen met Gods belang.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Al snel wist ik dat ik zonder God niet kan sterven"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!