Ds. R. W. Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 december 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. R. W. Mulder: "Al snel wist ik dat ik zonder God niet kan sterven"

“Na het overlijden van mijn vader probeerde ik netjes te leven. Ten diepste ging aan Christus voorbij. Ik moest leren om van genade te leven.” Ds. R. W. Mulder wilde één ding niet: dominee worden. En toch staat hij iedere zondag op de kansel. "Al snel wist ik dat ik zonder God niet kan sterven."

Mulder kan zich nog goed herinneren dat hij als 14-jarige heeft gedacht en gezegd dat hij geen predikant wilde worden. “Rondom het eten bad mijn moeder aan tafel regelmatig of God arbeiders in Zijn wijngaard wilde geven om het Evangelie bekend te maken. Toen dacht ik: ‘Het is prima als zij dit gebed uitspreekt; als het maar niet om mij gaat.’”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een mooi verhaal. Op geen enkele manier zit er iets in wat de kerkelijke achtergrond van deze dominee verraadt. Nergens iets wat moet en alles wat in deze dominee leeft.
C
Dat is inderdaad een dominee waar je 100% vertrouwen in kan stellen. Daar gaat het ook om in de verkondiging van het Woord, Vertrouwen anders geeft het geen zegen. Ik zou wel willen dat ik dat van iedere prediker kon zeggen.
"Dankzij de kracht van de Heilige Geest veranderen mensenlevens." Zou de dominee nog eens kunnen toelichten hoe dat in zijn werk gaat en wat het resultaat daarvan is?
Toon meer antwoorden (2)