gijsbert van den brink

video

12 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Prof dr. Gijsbert van den Brink: "De zondvloed betekent niet dat ook Australië overstroomd is"

Moeten we het scheppingsverhaal letterlijk nemen? Werd Eva echt geschapen uit een rib van Adam, of is dat beeldspraak? Was de zondvloed een wereldwijde of regionale overstroming? In deze video van CIP.nl beantwoordt professor en hoogleraar Gijsbert van den Brink vragen die onder christenen leven naar aanleiding van zijn boek En de aarde bracht voort.

Sommige mensen zeggen: als die evolutietheorie waar is dan zou God dat in de Bijbel verteld hebben. Maar dat argument gaat toch niet op, is de indruk van Gijsbert van den Brink. De afmetingen van het universum, met zijn talloze sterrenstelsels, daarover gaat het niet in de Bijbel. “Het beeld dat in de Bijbel opgeroepen wordt, is veel meer van een aarde die in het middelpunt staat, met de zon erboven, de maan erbij, een paar sterretjes eromheen, en that's it.” De Bijbel zou er niet voor bedoeld zijn om ons informatie te geven over hoe de kosmos in elkaar zit. “God wil via Zijn woord een relatie met ons aangaan en zich bekend maken als de God die de God van ons leven wil zijn.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

M
Genesis 7:19-20 En de wateren namen geweldig sterk toe over de aarde, en alle hoge bergen onder de ganse hemel werden overdekt. Vijftien el daarboven stegen de wateren, en de bergen werden overdekt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher