Joël Boertjens

God

11 december 2017 door Jeffrey Schipper

Amsterdamse voorganger bezorgd: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden"

“Christenen durven onvoldoende de donkere kant van de islam te benoemen,” stelt voorganger Joël Boertjens. Onlangs is weer een gemeentelid van hem bedreigd door mensen met een islamitische achtergrond. En dat is niet de eerste keer. De stilte die hierover heerst moet wat hem betreft worden doorbroken. “Wie dit durft te benoemen wordt helaas direct in de hoek van extreemrechts geplaatst,” vertelt de voorganger uit Amsterdam.

Hoe komen jullie als kerk met (voormalig) moslims in contact?
“Onze gemeente (baptistengemeente De Verbinding, red.) bereikt een groep vluchtelingen die vanwege hun geloof naar Amsterdam zijn gevlucht, of vanuit andere plaatsen in Nederland zijn verhuisd naar Amsterdam. Moslims die open staan voor het christelijk geloof bezoeken onze diensten of de Alpha-cursus. Ook door sociale hulp komen we met moslims in contact. Zo ken ik iemand die een dakloze vrouw met kinderen onderdak heeft aangeboden en mede door haar liefdevolle opstelling christen is geworden.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Van Thomas Jefferson 6e president van de VS en van sir Winston Churchill is bekend dat zij de Koran gelezen hebben om de islam te doorgronden. Hun conclusie was zeer afwijzend. Maar ook wanneer u geen Koran heeft gelezen kunt u weten hoe de islam uitwerkt als een politiek / religieus systeem. De islam zorgt voor stromen vluchtelingen die niet door hun islamitische broeders worden opgevangen. Die vluchtelingen moeten zich in westerse landen zich vestigen en breiden zo de islamitische invloed uit. Islam en democratie gaan niet samen.
Dit is een waar woord wat we hier lezen van Theo Bert Pot de islamische invloed wordt heel groot en de Europese landen ze grijpen op een gegeven moment naar de macht.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher