dato steenhuis

video

08 december 2017 door Hendriëlle de Groot

Waarom Jozef een type van Jezus is

In het leven van Jozef zijn er veel details die wijzen op Jezus. Zijn koninklijke mantel, dat hij in de gevangenis belandde en later koning zou worden. In deze videoserie gaat Rik met Bijbelleraar Dato Steenhuis in gesprek over vijf typen van Jezus in het Oude Testament. In de eerste video: Jozef. Waarom is Jozef een type van Christus?

Het boek Genesis is een ouverture op de hele Bijbel, zegt Dato Steenhuis. Een voorwoord van God zelf, waarin Hij de rest van de Bijbel de revue laat passeren. In het verhaal van Jozef zijn er veel details die wijzen op Jezus. Zo kreeg hij een prachtig pronkgewaad van zijn vader, waar kritiek op is geweest. “Daar laat de Schrift al zien dat Jozef heel bijzonder, kleurrijk en kostbaar is. Vervolgens is Hij dromen gaan vertellen aan Zijn broers, die jaloers en kwaad op hem waren. Een droom van schovenkoren, die overeind stonden en bogen voor zijn schoven.”

CIP+ logo

Wil je gratis verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Lees nog 3 artikelen gratis.

Lees dit artikel gratis Inloggen

Reacties

"Israël wordt de vrouw van God genoemd, de gemeente de bruid van het Lam.” Zie voor een juiste verklaring Op. 19:7 op www.openbaring.nu.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher