Marian Leenman

Verder na een echtscheiding: "Ga de verwerking niet uit de weg door te vluchten in iets anders"

19-12-2017 door Hendriëlle de Groot
Royal Jongbloed
Royal Jongbloed in Heerenveen is uitgever en drukker van diverse Bijbelvertalingen. Royal Jongbloed geeft verder onder meer kinderboeken, dagboeken, tijdschriften en educatief materiaal uit.

Echtscheiding heeft een grote impact op het leven van alle betrokken, zowel de partners als de kinderen. Echtscheidingsadvocaat Anje Slootweg en maatschappelijk werkster Marian Leenman schreven samen een informatie- en verwerkingsboek over echtscheiding voor vrouwen: Leven met scherven, een praktisch handboek met theorie en schrijfopdrachten. Marian Leenman vertelt over het boek. “Al die stressfactoren en verlieservaringen doen veel met je emotionele gezondheid. De klachten strekken zich als een olievlek uit over verschillende deelgebieden.”

Waarom hebben jullie dit boek geschreven?
“Een echtscheiding is een heel heftige ervaring, die iemands leven voorgoed verandert. Het is begrijpelijk dat een grote categorie mensen er hulp bij zoekt. Het komt terug in alle live events van het leven. Al heb je het verwerkt, het popt weer op met alle belangrijke gebeurtenissen. Steeds weer heb je te maken met de gevolgen van scheiding, bijvoorbeeld als je naar de diploma-uitreiking gaat, naar verjaardagen van kinderen of als ze trouwen. Je hebt je hele leven met elkaar te maken, het houdt niet op. Naarmate je het verwerkingsproces beter hebt doorlopen, ben je veel beter in staat om daar je weg in te vinden. Dit boek helpt daarbij. Hopelijk zal het voor veel vrouwen tot zegen zijn. En daarmee indirect hun kinderen en omgeving ook. Ik hoop verder dat ouderlingen, oudsten en predikanten het boek lezen, om zo hun gemeenteleden beter bij te kunnen staan."

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Verder na een echtscheiding: "Ga de verwerking niet uit de weg door te vluchten in iets anders"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!