seksueel misbruik

Zo zou je als omstander moeten reageren op seksueel misbruik

05-12-2017 door Jeffrey Schipper
Boekencentrum
Boekencentrum Uitgevers is een uitgeverij waar boeken, bijbels, tijdschriften en digitale media verschijnen. Boekencentrum Uitgevers wil informatie aanbieden op een brede markt van (christelijke) godsdienst, theologie, filosofie en cultuur.

Stel: je hoort op een dag dat iemand in je directe omgeving seksueel misbruikt wordt. Wat kun je dan doen? Op die concrete vraag gaat Sarina Brons in, in het nieuwe boek ‘Wat wij kunnen doen’. Zij levert een bijdrage vanuit haar werk als GZ-psycholoog, waarin ze regelmatig te maken heeft met cliënten die seksueel misbruikt zijn.

Bij het Reformatorisch Meldpunt voor seksueel misbruik kloppen deze omstanders regelmatig aan met vragen over hun situatie. Wat moeten zij doen nu deze problemen zo dichtbij zijn gekomen? Het is fijn voor de hulpvrager wanneer er naast persoonlijk advies ook iets te lezen is om zelf rustig door te nemen en te laten bezinken. Om die reden sloegen drie deskundigen – onder wie Sarina - de handen ineen om een praktische handreiking te schrijven voor mensen die in hun familie, kerk of school in aanraking komen met een slachtoffer van seksueel misbruik, onder wie Sarina.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Zo zou je als omstander moeten reageren op seksueel misbruik
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!