ds. C. G. Visser

"Avondmaal leidt in Rijssen soms tot trendbreuk in families"

23-11-2017 door Jeffrey Schipper

“Sommige mensen uit Rijssen hebben ouders en grootouders die nooit aan het avondmaal zijn geweest. Als iemand deelneemt, vindt een trendbreuk plaats. Dat is maar goed ook. We moeten God meer gehoorzaam zijn dan onze eigen familie,” zegt ds. C. G. Visser. De hervormde predikant verhuisde onlangs naar Kootwijkerbroek. CIP.nl blikt met Visser terug op zijn zesjarige periode in het christelijke Rijssen.

Visser heeft lange tijd geaarzeld of hij dominee zou kunnen worden. “Toen ik tijdens mijn studie theologie in een gemeente aan de slag ging is de doorbraak gekomen. De opmerking ‘dit werk mag ook jij gaan doen’ was voor mij een bevestiging.”

U verhuisde in 2011 van Zwijndrecht naar Rijssen. Wat maakte uw tijd in Rijssen zo waardevol?
“Hervormd Rijssen telt zes wijkgemeenten die in leeftijdsopbouw erg verschillend zijn. Zelf stond ik in een vergrijsde wijkgemeente. Om die reden heb ik veel begrafenissen geleid. In de kerkenraad is een omslag gekomen. In de loop der jaren zijn veel jonge mensen ouderling en diaken geworden. Daar zitten ook twintigers bij met een jong gezin. Het is bijzonder om een dominee te zijn in een vergrijsde wijkgemeente met een jonge kerkenraad. Dit laat zien dat God doorgaat met Zijn werk.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Avondmaal leidt in Rijssen soms tot trendbreuk in families"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!