"De manier waarop Jezus leiding gaf, is de meest kernachtige vorm van leidinggeven"

17-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Tijdens de landelijke leidersdag van Friends for Ministries in Fellowship (FMF) op 18 november komen gemeenteleiders samen om te worden toegerust. Orlando Bottenbley is de hoofdspreker. Zijn gemeente in Drachten groeide onder zijn leiding van zestig naar 4500 leden. “Ik denk dat veel gemeenten in Nederland niet groeien, omdat de leider geen leiders naast zich duldt, omdat een leider niet investeert in nieuwe leiders.”

Bottenbley zal die dag spreken over thema’s als gezond leiderschap, meervoudig leiderschap, de vorming van nieuwe leiders en de relatie tussen leiderschap en gemeentegroei. “De manier waarop Jezus leiding gaf, is de meest kernachtige vorm van leidinggeven: totaal anders dan we in de maatschappij zien,” zegt Orlando Bottenbley.

Dienend leiderschap
Deze vorm van leiderschap wordt ook wel ‘dienend leiderschap’ genoemd, een term die steeds meer in zwang raakt in de seculiere wereld. “Maar je komt het weinig of niet in de praktijk tegen, zoals Jezus dat bedoeld heeft,” zegt Bottenbley. Een voorbeeld van de pure vorm vinden we in Lucas 22. Een cruciaal moment: de avond waarop Jezus gearresteerd wordt om gekruisigd te worden.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "De manier waarop Jezus leiding gaf, is de meest kernachtige vorm van leidinggeven"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!