Franca Treur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 november 2017 door Franca Treur

Franca Treur: DoorBrekers voelen aan waar de huidige refo de wereld omarmt

Evangelische megakerken zijn wereldwijd aan een opmars bezig. Ook in Nederland. Franca Treur schrijft erover voor CIP.nl en bezocht onder andere een dienst van de Hillsong kerk. 'Ze kunnen er opladen en God ervaren, samen met een massa mensen die hetzelfde willen, wat in het beste geval extatische momenten kan opleveren.'

Evangelische megakerken zijn wereldwijd aan een opmars bezig (zie vorige column). Dat is ook in Nederland zo. En ook hier opereren ze als multinationals. Bestaande kerken hebben al decennia te kampen met leegloop en zien de nieuwe bewegingen met lede ogen aan, terecht bang dat er leden worden afgesnoept. Zelfs bevindelijk-gereformeerde kerken, zoals de Gereformeerde Gemeenten, die tot op heden hun ledental nog zagen groeien, krijgen nu concurrentie van de zogenaamde DoorBrekers, een Pinksterachtige organisatie met multimediale diensten in grote hallen in Amersfoort, Barneveld, Zwolle en Goes. De DoorBrekers verkondigen het welvaartsevangelie: wie gelooft zal materiële rijkdom ontvangen. Doordeweeks zijn er bijeenkomsten, speciaal voor ondernemers.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Waar staat Franca zelf? Het journalistiek dwalen op het christelijk erf is mooi en indrukwekkend! Maar de vraag was en is: ,,wie zeggen de mensen, dat de Zoon des mensen is?" (Matth.16:13) Er volgde een beschouwelijk journalistieke beantwoording van diverse richtingen en opvattingen in die tijd. (vers 14) ,,Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben?" (vers 15)
Elke kerk of gemeente heeft zijn sterke en minder sterke kanten, maar de essentiële vraag is of mensen Jezus en God er kunnen leren kennen en ervaren. En dat de Heilige Geest, die waarachtig geestelijke leven geeft, er de ruimte krijgt.
K
Ik ken de Doorbrekers verder niet, maar ik weet wel dat Jezus ons heeft geleerd onze schatten in de hemel te verzamelen.
Toon meer reacties (18)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events