Frederick

Hoe Frederick een terreuraanslag van radicale moslims overleefde

07-11-2017 door Jeffrey Schipper
Open Doors
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk.

Terwijl meer dan 140 studenten waren gedood door moslimterroristen, was Frederick in gevaar. “Ik verborg mij onder mijn bed en bad: 'Heer, red mijn leven!,” vertelde de Keniaan afgelopen zaterdag op de Open Doors-dag in Utrecht. Hij overleefde in 2015 een terreuraanslag in het noordoosten van Kenia waarbij 147 christenen om het leven kwamen. De aanvallers maakten onderscheid tussen moslims en christenen, want de aanhangers van Christus moesten dood.

“Op een dag gaf ik mijn leven aan Jezus. Een pastor zei die avond tegen mij: 'Christen zijn betekent niet om goede daden te verrichten. Je bent christen als je met je mond belijdt en met je hart getuigt dat Jezus Koning en Heer is.'” Met die instelling ging Frederick aan de slag aan de universiteit in Garissa, Noord-Kenia. De stad bevindt zich in het islamitische deel van het land, aan de grens met Somalië. Frederick: “De regio staat bekend om terreuraanslagen en christenvervolging. Veel mensen om mij heen waren bezorgd toen ik die kant opging. Maar ik zei: 'Heer, als dit Uw plan is ben ik bereid om te gaan.'”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hoe Frederick een terreuraanslag van radicale moslims overleefde
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!