Christian Stier

Zo vertel je een Joods persoon over Jezus

07-11-2017 door Hendriëlle de Groot

Hoe vertel je een joods persoon over Jezus? En welke Bijbelverzen gebruik je? Deze vraag beantwoordt Christian Stier van Israël en de Bijbel in deze videoserie. "Het maakt niet zoveel uit wie je voor je hebt. Het mooiste vind ik om Gods woord zelf te laten spreken,” vertelt hij in gesprek met Rik Bokelman.

“Aan de ene kant hebben wij het Hebreeuws,” zegt Christian. “Wij geloven dat de Bijbel de beste evangelist is. Of je nu een ultra-orthodox persoon voor je hebt of een atheïst, wij geloven heel erg in het Woord van God. We vinden het belangrijk om ze het Woord van God te geven, dat is ook onze focus in gesprekken.”

Als je een Joods persoon een Bijbel geeft, ontstaan er gesprekken, waarin er Bijbelteksten ter sprake komen. “Het liefst neem ik in een gesprek de tijd om een Bijbelgedeelte te lezen.” Hij pakt graag de profetie uit Jesaja 53 erbij, over de 'lijdende knecht'. “De ogen worden groter, je krijgt een schrikreactie. Staat dit in mijn Tenach?” Het is een erg aangrijpende profetie, die het lijden van de Here Jezus beschrijft, zegt Christian. Hij had een open gesprek met een rabbijn over de profetie. “Toen ik hem dat liet lezen, zei hij: dit gaat over de Messias. En vervolgens: 'wat heb ik nu gezegd?'”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Zo vertel je een Joods persoon over Jezus
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!