Priester Athanasios

"In Syrië is het gejuich van de Psalmen sterker dan raketten"

06-11-2017 door Jeffrey Schipper
Open Doors
Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk.

Priester Athanasios en zijn gezin werden ingesloten door terroristen. Later werden ze gered door een broeder die ze met een lijkwagen snel wegvoerde. En toch weigert hij Syrië te verlaten. “Het gejuich van de Psalmen is sterker dan de raketten,” vertelde hij afgelopen zaterdag op de Open Doors-dag in Utrecht. De 37-jarige priester dient op een plek waar niemand wil zijn: de Syrische stad Homs. Dagelijks zijn er aanslagen, bombardementen en ontvoeringen. Daar woont hij met zijn vrouw en drie kinderen.

Het liefst zou Athanasios zich in alle rust klaar maken voor de nacht. Door de bommen en granaten is dat in Homs nauwelijks mogelijk. “Tijdens een nacht kon ik niet in slaap komen door de kogels. Moet je je eens voorstellen dat je kinderen hebt en iedere nacht wakker wordt door geschreeuw en rondvliegende kogels. Eén nacht was heftiger dan andere nachten. Toen ik de deur uit liep, zag ik duizenden gewapende en schreeuwende mensen. Vaak lees ik uit de psalmen van David. Ik ervoer op dat moment hoe hij zich gevoeld moet hebben toen hij op de vlucht was voor Saul. Het was alsof God mij door middel van de Psalmen had voorbereid. Die nacht zei ik tegen mijn vrouw: 'Onze stad is gevallen in de handen van terroristen.'

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "In Syrië is het gejuich van de Psalmen sterker dan raketten"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!