Hans Burger

"Een persoonlijke relatie met Jezus is niet genoeg"

02-11-2017 door Jeffrey Schipper
Weet wat je gelooft
Weetwatjegelooft.nl is het online platform voor christenen van alle leeftijden die met het oog op de dagelijkse praktijk van het leven hun inzicht in kerkzijn, het geloof en de Bijbel willen verdiepen.

“Het is cruciaal om zicht te hebben op het totaalplaatje van Jezus Christus. Hij is meer dan een richtingwijzer. Jezus is ook de weg, de auto en de brandstof,” vertelt de auteur van ‘Leven in Christus’. In zijn nieuwe boek geeft Hans Burger antwoord op de vraag: wat is de betekenis van Jezus Christus vandaag? Tijdens een studiebijeenkomst gaat de theoloog met christenen uit verschillende tradities in op diverse aspecten van het verhaal van Jezus Christus.

Als christenen kunnen we leven met een stukje Jezus, terwijl we de hele Jezus nodig hebben. Hoe doen we dat, leven met een stukje Jezus?
“Je kunt focussen op allerlei aspecten van Jezus. Zo kun je Hem zien als een Vriend, als een Voorbeeld of als een Verlosser die voor je zonden is gestorven. Eén van die elementen uitlichten is op zich niet verkeerd. Tegelijkertijd geloof ik dat het belangrijk is dat er in de kerk overal mensen zijn die zicht hebben op het grote verhaal van Christus en niet slechs één onderdeel. Als je Hem alleen kent als Iemand uit het verleden of in de toekomst, kan het tegenwoordige leven geestelijk leeg zijn. Als je Jezus vooral ziet als Iemand aan wie je positieve ervaringen ontleent, kan het lastig worden om met tegenslag en zinloosheid om te gaan. Als Hij alleen maar een voorbeeld is, wordt het christelijke leven moralistisch.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Een persoonlijke relatie met Jezus is niet genoeg"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!