Jan Pool

Hoe God christenen autoriteit geeft om namens Hem te handelen

03-11-2017 door Hendriëlle de Groot

"God heeft een duidelijke opdracht: de mens moet heersen over alles wat God geschapen heeft. Verantwoordelijkheid die we hebben gekregen." Jan Pool, spreker en auteur, heeft drie boeken geschreven. Intimiteit, identiteit en autoriteit. Rik Bokelman gaat het in derde deel van deze videoserie met hem in gesprek over zijn boek Autoriteit.

Hij merkt dat veel christenen zich daar niet bewust van zijn. “We hebben toch het gevoel: God moet het allemaal doen. Maar God zegt: ik heb je een stukje autoriteit gegeven om namens mij dingen te doen.”

Autoriteit heeft als eerste te maken met het woordje dynamisch. “Het woord dynamiet wordt er ook van afgeleid, een explosieve kracht.” Tegen de discipelen zegt Jezus dat ze macht zullen ontvangen als de Heilige Geest over hun komt. “We kunnen heel verkeerd met macht omgaan, zoals ook met seksualiteit en geld. Dan moeten we niet meteen zeggen: macht is niet goed. Veel mensen worden bang van macht, omdat er misbruik van gemaakt is. Maar je ziet ook de mooie aspecten.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Hoe God christenen autoriteit geeft om namens Hem te handelen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!