Elisa Krijgsman

Elisa Krijgsman over gitaar spelen: "Het is soms een onding"

07-11-2017 door Rik Bokelman en Hendriëlle de Groot

Gevorderde gitaristen die nog beter willen worden in hun spel, kunnen sinds kort online lessen volgen bij muzikant en jazzgitarist Elisa Krijgsman, via de Worship Masters Academy. "Ik wil dat ze alles uit zo'n gitaar halen wat maar kan. Dan kan het nog zo krakkemikkig en niet heel hartverwarmend zijn, maar als het uit een goed hart komt en als mensen dat voor God doen, voel je het vanzelf."

Elisa Krijgsman staat in de christelijke muziekwereld bekend om zijn gitaarspel. Met het nummer 'Hou vol' won het gospelduo Reni en Elisa Krijgsman in 2012 de Zilveren Duif Award. Sinds 2010 is hij producer en muziekleider van de Opwekkingsmuziek. Ook werkt hij als producer voor christelijke artiesten als Martin Brand en Matthijn Buwalda.

Sinds september geeft hij online gitaarlessen aan de Worship Masters Academy, een initiatief van creative arts school Elevate. De online lessen zijn bedoeld voor mensen die al langere tijd het instrument bespelen. Hij gaat in op zowel solerend als begeleidend spel op de akoestische en elektrische gitaar. "Natuurlijk heb ik het wel over instaptechnieken, maar het instapniveau is voor goede gevorderden. Belangrijk is dat een gitarist de gitaar zelfstandig kan bespelen, dat hij niet zijn vingers op de fretten moet zetten. Voor elke gitarist zou dat een mooie uitdaging zijn."

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Elisa Krijgsman over gitaar spelen: "Het is soms een onding"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!