Ds. Henk Poot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"

“Als Paulus vertelt over hoe Jezus aan hem is verschenen, blijven zijn joodse volgelingen enthousiast. Ook als hij zegt dat Jezus Gods Zoon is. In eerste instantie was Jezus geen breekpunt voor de joden,” vertelt ds. Henk Poot. In het eerste deel van een driedelige serie maakt de spreker van Christenen voor Israël duidelijk waarom Jezus geen breekpunt was voor het joodse volk en wat dan wél het breekpunt is geweest.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Hij brengt het alsof Joden bijna allemaal enthousiast waren, maar dat het de heidenen waren die het verprutst hebben. Dit klopt echt niet. Al bij Zijn kruisiging waren er nog maar heel weinig volgelingen over, die slechts bang in een zolderkamertje bij elkaar zaten en van mening waren dat het over, uit en sluiten was. Dat werd pas anders toen de opgestane Heer aan hen verscheen en pas later in grotere mate bij het uitstorten van de Heilige Geest.
R
Daarnaast staat er nergens dat de Messias Jeruzalem zal herstellen. Zie Galaten 4:21-31 waar staat dat het aardse Jeruzalem net als Hagar niet mag erven. Alleen het Hemelse Jeruzalem (niet hetzelfde en wordt dat ook niet) mag dat, net als de vrije vrouw Sara. Zie ook Openbaringen 11 waar Jeruzalem met Sodom en Egypte wordt vergeleken. Ook geen herstel.
W
Beste Ruud, het hele Oude Testament is één groot verlangen naar de Messias die alles zal herstellen en vrede gaat brengen op aarde. Ook de engel Gabriël bevestigt dit nog in zijn aankondiging: En zie, gij zult zwanger worden en een zoon baren, en gij zult Hem de naam Jezus geven. Deze zal groot zijn en Zoon des Allerhoogsten genoemd worden, en de Here God zal Hem de troon van zijn vader David geven. Bij Zijn geboorte zongen de engelen "Vrede op aarde". Wat jij stelt is trouwens één van de grote blinde vlekken van de vervangingstheologie.