Ds. Henk Poot

God

26 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"

“Als Paulus vertelt over hoe Jezus aan hem is verschenen, blijven zijn joodse volgelingen enthousiast. Ook als hij zegt dat Jezus Gods Zoon is. In eerste instantie was Jezus geen breekpunt voor de joden,” vertelt ds. Henk Poot. In het eerste deel van een driedelige serie maakt de spreker van Christenen voor Israël duidelijk waarom Jezus geen breekpunt was voor het joodse volk en wat dan wél het breekpunt is geweest.

U stelde onlangs tijdens een lezing dat Jezus in eerste instantie geen breekpunt was voor de joden. Wat bedoelt u daarmee?
“In het Nieuwe Testament is duidelijk te lezen dat veel joodse mensen Jezus volgen. In Johannes 10 tot en met 12 krijgen de joodse leiders de indruk dat de hele wereld achter Hem aan gaat. Als Paulus met de boodschap van het Koninkrijk de wereld intrekt, bezoekt hij allereerst synagogen. In Antiochië zijn ze zo enthousiast dat ze Paulus vragen om de volgende sabbat opnieuw terug te komen. Ze zijn verheugd over de boodschap die hij verkondigt. Later arriveert Paulus in Berea. ‘Zij ontvingen het Woord met grote bereidwilligheid en onderzochten dagelijks de Schriften om te zien of die dingen zo waren,’ meldt Handelingen 17:11.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher