Mart-Jan Paul

video

26 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Vijf lastige vragen over het scheppingsverhaal en de aarde

Het scheppingsverhaal zit vol eigenaardigheden. Een pratende slang, Eva die ontstond uit een rib van Adam, die uit het stof werd geschapen. In deze videoserie spreekt Rik Bokelman met prof. dr. Mart-Jan Paul, hoogleraar Oude Testament, over schepping en evolutie, naar aanleiding van zijn boek Oorspronkelijk. Overwegingen bij schepping en evolutie. In het vierde deel: vijf lastige vragen.

De aarde wordt in de Bijbel vaak als plat voorgesteld, een opvatting waarvan we inmiddels weten dat die achterhaald is. “De gangbare opvatting is inderdaad dat de aarde plat is, maar zo nadrukkelijk staat dat nergens in de Bijbel vermeld,” vindt Mart-Jan Paul. Wat wel opvalt, is dat er veel beeldspraak wordt gebruikt. De pilaren waar de aarde op rustte, de hoeken van de aarde. Daaruit zouden mensen hebben afgeleid dat de aarde vlak is. “Er zijn wel waarnemingen geweest. Als men op de zee voer, was er toch een bepaalde ronding te zien. Ik geloof niet dat de Bijbel duidelijk aangeeft dat de aarde plat is.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Heeft copernicus bewezen dat de aarde om de zon draait ?

Hij heeft wel toegegeven dat hypothesen niet noodzakelijk waar of zelfs waarschijnlijk hoeven te zijn, maar het is voldoende dat ze leiden naar resultaten van calculatie die overeenkomen met berekeningen. (Zetetic Astronomy - Samuel Birley Rowbotham; parallax pag 4).
Wat verder staat over Jozua, klopt deze gedachtegang wel. Zet dit niet een beetje (erg) de deur open voor elke willekeurige hypothese. Laten we nu opeens 'pseudo' wetenschap bepalen hoe we de Bijbel moeten lezen/interpreteren ? AL de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is; (2 Tim. 3: 16).
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher