Christian stier

Moeten christenen aan Joden het evangelie vertellen?

25-10-2017 door Hendriëlle de Groot
Israël en de Bijbel
We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

Moet je wel of niet Joodse mensen over Jezus als Messias vertellen? In deze videoserie spreekt Rik Bokelman met Christian Stier van Stichting Israël en de Bijbel. In de tweede video: een heikel discussiepunt. “Blijven we als kerk zwijgen of gaan we in liefde het gesprek met Joodse mensen aan?”

Wat zijn de standpunten die christenen innemen? “Wij geloven als stichting Israël en de Bijbel dat de Bijbel een Joods boek is. Het evangelie is Joods. Het is belangrijk dat Joodse mensen daarmee bekend worden.” Dat is de eerste groep; de tweede groep zegt dat er zoveel is misgegaan in de kerkgeschiedenis, dat we niet meer het recht hebben om naar het Joodse volk toe te gaan en het evangelie te delen. Dan is er nog een derde categorie, die ergens daar tussenin zit in het niet precies weet.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Moeten christenen aan Joden het evangelie vertellen?
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!