christian stier

"Veel christenen realiseren zich niet dat de Bijbel een door en door Joods boek is"

19-10-2017 door Hendriëlle de Groot
Israël en de Bijbel
We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

Hoe belangrijk zou Israël moeten zijn voor christenen? En hoe kunnen we ons meer met het volk van de Bijbel verbonden voelen? In deze videoserie gaat Rik in gesprek met Christian Stier van Stichting Israël en de Bijbel, een organisatie die zich bezighoudt met Bijbelverspreiding onder het Joodse volk.

“Als tachtig procent van de Bijbel over Israël gaat, hoe belangrijk zou Israël dan moeten zijn?” zegt Christian Stier. “God laat zien dat hij veel liefde heeft voor het Joodse volk.” In Romeinen 9 tot en met 11 gaat Paulus in op Gods plan met Israël. Hij schrijft dat niets ons kan scheiden van de liefde van God, welke is in Jezus Christus. “Hij ervaart een bepaalde hartzeer, die de Heilige Geest zelf in zijn hart heeft gelegd.” Dit is ook terug te zien bij Jezus, zegt Christian. “Door onze verbondenheid met de Messias hebben we automatisch verbondenheid met het Joodse volk.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Veel christenen realiseren zich niet dat de Bijbel een door en door Joods boek is"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!