Jan Sjoerd Pasterkamp

God

18 oktober 2017 door Jeffrey Schipper

"Veel kerken zijn kapot gegaan door mensen die gelijk hadden"

“Als er ooit iemand was die gelijk had, was het Jezus. Hij ging liever naar het kruis dan te vechten voor Zijn gelijk,” vertelt Jan Sjoerd Pasterkamp. De oud-zendingswerker sprak onlangs in de ParkCity Church. Aan de hand van het verhaal van Absalom legt Pasterkamp uit waarom het niet goed is om je eigen gelijk door te drijven. “Een predikant zei eens: veel kerken zijn kapot gegaan door mensen die gelijk hadden. Ik denk dat hij gelijk heeft.”

Jan Sjoerd is hij twee keer voorganger geweest in Australië. “In onze tweede gemeente werd ik voorganger vanwege een plotseling overlijden van de pastor. Twee weken nadat ik begon, ontmoette ik het leiderschapsteam. Tijdens een barbecue mochten mensen vragen stellen over mijn visie op kerk-zijn. Ik liet weten dat wanneer de kerk zou blijven groeien het goed zou zijn om dochtergemeenten te starten. De eerstvolgende zondag hadden we een speciale dienst. Eén van de oudsten kwam naar mij toe. Tijdens het gesprek stak hij zijn vinger op en zei hij: ‘Zeg niets in deze gemeente wat ik niet heb goedgekeurd.’ Ik was te verbijsterd om antwoord te geven.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
Wat een manipulatieve boodschap. Dit is dan de man die het opneemt voor en zich bemoeit met ontspoorde voorgangers als MvdS en BdeH en hen terug in het zadel wil. Een wolf in schaapskleren. Met misbruik van oudtestamentische verhalen probeert hij ons een rad voor ogen te draaien. Ik trap er niet in.
J
Jaap, ik wil je vragen om je te bekeren van je hardheid. Elke reactie van jouw hand is hard, genadeloos en bitter. Het zou best kunnen dat je in deze gelijk hebt, ik weet het niet. Maar je hardvochtigheid helpt niemand op deze site verder en het doet afbreuk aan de onderlinge liefde. We moeten elkaar in bewogenheid op het juiste wijzen.
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify