InSalvation

Mooi

11 oktober 2017 door Rik Bokelman

Jafeth Bekx van InSalvation: "Kies ervoor God ook in de dalen van je leven te aanbidden"

Na het uitbrengen van haar nieuwe album NEON is InSalvation dit najaar op tour door het hele land. Leadzanger Jafeth Bekx vertelt tegenover CIP.nl hoe de band zijn unieke sound heeft ontwikkeld, wat ze willen bereiken met hun muziek en waar de inspiratie voor hun nieuwe nummers vandaan komt. “Als je je leven breekt om Hem, dan zal je licht gaan geven.”

“Muziek is de taal van het hart. Ik geloof dat muziek tot het hart spreekt en meer kan zeggen dan woorden”, zegt Jafeth Bekx (links op de foto), leadzanger van InSalvation. De band, die in 2006 is opgericht, bestaat uit drummer Tanja, aanbiddingsleider Jafeth, bassist Andy en zangeres Sifra. “Als je muziek maakt voor degene die jou heeft gemaakt en Hem gaat aanbidden, dan is dat het mooiste wat er is. Het is een voorproefje van de hemel, denk ik.” Soms maakt hij zich een voorstelling van hoe dat zal zijn. “Ik probeer het mij in te beelden, visueel te maken als ik mijn ogen sluit. Hoe zou het zijn, als ik voor Gods troon sta? We mogen daar nu al een stukje van proeven en tijdens concerten andere mensen meenemen in de aanwezigheid van God. Als de aanwezigheid van God er is, merk je dat er liefde is, dat er vrede is, dat mensenharten echt geraakt worden.”

Met Jafeth bespreken we 3 nummers die eruit springen uit het nieuwe album. Een album dat overigens opvallend goed geproduceerd is. Het werd gemixt in de legendarische Abbey Road Studio’s in London en werd geproduceerd door de producer van Martin Smith, die iedereen nog wel kent van zijn band Delirious. Het album heeft dan ook een unieke Europese sound.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher