ouweneel

Bidden is niet zozeer een petitie aanbieden bij God, maar je hart delen

09-10-2017 door Hendriëlle de Groot

Praten met God, alles tegen Hem durven zeggen. Veel christenen zouden ook wel zo willen omgaan met God. In deze videoserie gaat Rik met professor dr. Willem Ouweneel in gesprek over gebed, naar aanleiding van zijn boek Leren praten met God. In deel 1: bidden op verschillende niveaus.

“Voor veel mensen is gebed een petitie aanbieden aan de koning. Heel afstandelijk. Er is geen intimiteit, geen nabijheid. Daar zit natuurlijk wat in: God is heilig. Maar aan de andere kant: we zijn kinderen tot de vader geworden door het geloof in de Here Jezus en hebben daardoor intimiteit in Hem.”

Praten is interactie, maar veel christenen ervaren dat niet zo. Ze zien het eerder als eenrichtingsverkeer. “Je moet ook leren luisteren. God praat op een heleboel manieren. Een stem uit de hemel is maar voor weinig mensen weggelegd.” In de Bijbel zijn meerdere uitwisselingen van gedachten te vinden tussen God en Mozes en Abraham. “We hebben het wel over bijzondere situaties, mannen Gods.” Met hen kunnen wij ons niet meten, zegt Ouweneel.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Bidden is niet zozeer een petitie aanbieden bij God, maar je hart delen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!