Wim Nieuwenhuis

Een Messiaanse roeping: "Mijn leven bevindt zich tussen kerk en synagoge"

05-10-2017 door Jeffrey Schipper
Comité Gemeentehulp Israël
Het CGI ondersteunt Joods Messiaanse gemeenten in Israël met gebed en financiën en maakt christelijke gemeenten in Nederland bekend met haar Joodse wortels.

“Omdat christenen de Bijbel vanuit een christelijke theologie lezen, wordt er het nodige over het hoofd gezien,” zegt Wim Nieuwenhuis. Als voorzitter van het bestuur van Stichting Comité Gemeentehulp Israël (CGI) bouwt hij bruggen tussen joden en gelovigen uit de heidenen (christenen, red.). Nieuwenhuis vertelt over zijn roeping, Israëlliefde en het gevaar van wetticisme.

Hoe is je liefde voor Israël tot stand gekomen?
“Ik ben geboren in 1955. Niet lang daarvoor werd de grote synagoge van Deventer overgenomen door een christelijk gereformeerde kerk. Daar ben ik gedoopt en opgegroeid. Op de plek waar de Thora-rollen stonden, verscheen een preekstoel maar buiten bovenop de voorgevel bleven de twee stenen tafelen met de tien geboden staan. Dat heb ik altijd als heel bijzonder ervaren omdat het mijn roeping symboliseert. In 1981 ontving ik namelijk de roeping om theologie te studeren. Dat deed ik in eerste instantie uit gehoorzaamheid. Maar een jaar later werd mijn hart geraakt tijdens een bidstond. Een voorganger riep mij op om te bidden voor Israël. Vanaf dat moment is mijn liefde voor Israël tot bloei gekomen. Inmiddels onderzoek ik al meer dan 30 jaar de Joodse traditie.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Een Messiaanse roeping: "Mijn leven bevindt zich tussen kerk en synagoge"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!