video

02 oktober 2017 door Hendriëlle de Groot

Islamserie: is God dezelfde als Allah?

Veel christenen hebben de neiging om Allah als een afgod te zien, of in elk geval als een totaal andere God. Maar zijn de verschillen wel zo groot of zijn er toch meer overeenkomsten dan we denken? In deze serie leggen we islamdeskundige Berhard Reitsma vragen voor over de islam. In de vijfde aflevering: is God dezelfde als Allah? “Uiteindelijk gaat het telkens weer om Christus,” aldus de schrijver van het boek Kwetsbare liefde.

“Je kunt die vraag niet met ja of nee beantwoorden," zegt Bernhard Reitsma. "Als ik zeg nee, ze zijn niet dezelfde, wat bedoel ik dan? Is er dan nog een God? Een van de kernpunten van het christelijk geloof is dat er maar één God is. Als ik ja zeg, zit ik ook met een probleem. Als ik de Koran lees, zijn er fundamentele verschillen. Op sommige punten is God vergelijkbaar. Hij is de Schepper, Hij geeft ons regels. Maar tegelijk zijn de verschillen fundamenteel omdat God zich in Christus heeft laten kennen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Wat een onzin, om niet gewoon te kunnen zeggen: verschil is als dag en nacht. Moslims zouden oprecht naar God zoeken, maar hebben gebrek aan kennis.

Alleen in Christus te vinden, maar die verwerpen moslims, dus zullen ze God nooit vinden.

De vraag is niet belangrijk volgens Reitsma, want in het gesprek "kom je altijd uit bij Jezus Christus" om te weten Wie God is.

Dan is de conclusie toch simpel? Zonder Jezus zul je God nooit vinden ; de koranallah is een afgod en dat kan Reitsma dan blijkbaar niet zeggen.

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor)
Wat een belediging richting het uitverkoren volk van de God van Israël!

Deze hebben namelijk ook Christus verworpen! Dus ook zij zullen, volgens de joods-christelijke pastor B. Kok nooit vinden.In de Oud Testamentische periode wisten de Joden dan ook niet wie God was!Als in een boek allerlei onzin en verwerpelijke kenmerken van de God van Israël worden geschreven binnen een religie van een ander continent hoeft dat niet te betekenen dat het om een andere God zou gaan.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher