Orlando Bottenbley

"Het hart van Jezus is nooit veroordelend"

18-09-2017 door Dick van den Bos

Dominee Orlando Bottenbley verliet megakerk Bethel in Drachten en vestigt zich vanaf nu bij Baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam-Slotermeer. Slotermeer is een buurt waar vrouwen met hoofddoeken en mannen in (islamitische) jurken het straatbeeld domineren. Nederlanders vormen een kleine minderheid. CIP.nl was aanwezig bij de inzegeningsdienst. 

Er zitten zo’n 250 mensen in de kerk. “Afgelopen week werd ik door verschillende journalisten geïnterviewd. Een journalist stelde een best wel heftige vraag,” vertelt Orlando. “Hij zei: ‘joh, je bent best een succesvolle voorganger geweest, in de 29 jaar dat je in Drachten stond was jouw kerk de snelst groeiende kerk van Nederland. Het lukte je dus op het platteland, maar wat denk je van de grote stad Amsterdam?’”

“Ik antwoordde dat we inderdaad zeer succesvol waren in Friesland. Maar dat kwam niet in de eerste plaats door mijn capaciteiten, maar door het werk van de Heilige Geest. Vaak stond ik erbij en keek ik ernaar en was ik verwonderd over wat er gebeurde. Dat kan alleen afkomstig zijn van God. Voor mijn nieuwe taak hier in Amsterdam verwacht ik nog veel meer van Gods genade en het werk van de Heilige Geest en daar zal ik mij dan ook op richten.”

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Het hart van Jezus is nooit veroordelend"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!