Ds. Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 september 2017 door Jeffrey Schipper

Ds. Paul Visser: "Jezelf geestelijk opkrikken heeft geen zin"

“We zeggen wel eens: ‘we zijn vijanden van God.’ Het is nog veel erger. We zijn moordenaars van God,” zegt ds. Paul Visser. De Amsterdamse predikant maakt duidelijk dat er aan ons mensen niets te restaureren valt. We hoeven onszelf niet geestelijk op te krikken om een vroom mens te worden. “Op de dag dat je Hem vervloekt wacht Hij je op als een Vader. Dat is een liefde die alle verstand te boven gaat.” Visser sprak tijdens een avond van stichting Jij daar! over de royaliteit van God.

“Na de zondeval staan Adam en Eva beteuterd voor God. Dan hoor je Adam zeggen: ‘De vrouw die U gaf om bij mij te zijn, die heeft mij van die boom gegeven en ik heb ervan gegeten.’ Eva wijst vervolgens op de slang die haar heeft verleid. Het is een schuldbelijdenis van niks; schuld wordt afgeschoven. God doet niet eens Zijn best om te kijken of ze eerlijker kunnen worden. Hij weet namelijk dat er iets is stukgegaan. ‘Ze hebben geen hart meer voor Mij,’ weet Hij. Adam en Eva zijn ook niet in tranen, maar bang en brutaal. Als God ze niet tevoorschijn had geroepen, waren ze voorgoed verdwenen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

T
Als ik dit zo lees kan ik alleen maar vanuit de bodem van mijn hart zeggen: ' wat voor een Heiland hebben we! Heer, U bent oneindig goed! '
In het erkennen en herkennen en belijden van je zonden ligt de opstap naar genade. Zoals Willem Ouweneel afgelopen donderdag zei in een lezing: Alles van Christus komt terug in onze wil de ander lief te hebben. Christus is die vervulling van alles. Uiteindelijk is de liefde tot God en tot elkaar alles bepalend. En dat alles is door onze Heiland Jezus Christus tot stand gebracht in die machtige verzoening tussen God en de mens.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen