Sjoukje Dijkstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 september 2017 door Jeffrey Schipper

Sjoukje is getrouwd met een ongelovige man (en dat gaat prima)

Haar kinderen zijn gedoopt en horen iedere dag een verhaal uit de kinderbijbel. Sjoukje Dijkstra krijgt van haar man alle ruimte om haar geloof te beleven en door te geven. Zeven jaar geleden trouwde ze met een Turkse en seculiere man. De journaliste heeft daar bewust voor gekozen en ervaart dat niet als een probleem. Zo investeert ze dagelijks in haar relatie met Jezus en is aangesloten bij een kerk. Met CIP.nl deelt ze haar verhaal.

Zeven jaar geleden trouwden Sjoukje en haar man in een kerk. “Daar hebben we God ook nog eens om een zegen over ons huwelijk gevraagd,” vertelt zij. “Voor hem was dat geen probleem. Ons toverwoord is respect voor elkaar. Hij weet wat ik belangrijk vind en andersom. Daarom krijg ik ook de volledige vrijheid om mijn christelijke overtuiging mee te geven aan onze twee kinderen (4 en 2 jaar, red.). Mijn man geeft mij daarin alle ruimte. De kinderen worden met christelijke normen en waarden grootgebracht. Dat ervaar ik echt als een grote zegen!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden! Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

De levenskeuze van Sjoukje liep goed af, gelukkig maar, dat is mooi. Waarschijnlijk brengt God zegen in haar huwelijk, maar dat doet niets af aan de waarschuwing dat het aangaan van een ongelijk juk meestal slecht is voor je geloof en je ziel. Ik raad af om haar onbekommerd na te volgen.
S
Ai, ik mag niet meer reageren :-)Want ik ben vooraf in dit artikel al geframed als iemand die vanachter het toetsenbord commentaar levert: alsof mensen die positief reageren op dit stuk geen toetsenbord zouden gebruiken.

Dan maar zijdelings naar de sfeer van het artikel. Een verschil met vroeger is dat er nu meer gekeken wordt of 'het werkt'. Voorheen zou er gewezen zijn op Mozes die op de rots sloeg. Het werkte want er kwam water uit. Maar pragmatisme en levensgeluk zijn en waren geen vervanging voor het volgen van God.
Mooi en open interview Sjoukje! Stoer dat je jouw levensverhaal op dit element deelt.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.