Willem Ouweneel

Acht ethische ‘hete hangijzers’ voor christenen

01-09-2017 door Willem J. Ouweneel

Binnenkort hoop ik te beginnen aan een serie lezingen over acht ethische hete hangijzers, en wel op acht zondagavonden, van 10 september 2017 (dat is al over negen dagen) tot 22 april 2018 in het gebouw ‘’t Eykpunt’, Eykmanlaan 1, Utrecht (aanvang steeds 19:30, toegang gratis, collecte, gelegenheid tot discussie):

10 sept.: Abortus
8 okt.: ‘Voltooid leven’ en euthanasie
5 nov.: Ongehuwd samenwonen
3 dec.: Het ongelijke (huwelijks)juk
21 jan.: Echtscheiding
18 febr.: Homoseksualiteit
25 maart: Seksueel misbruik
22 april: Transgenders

Ik geef dit programma eigenlijk niet door om er reclame voor te maken, want de kerkzaal dreigt nu al overvol te worden. We hopen de avonden op video op te nemen en op YouTube te publiceren, zodat elke geïnteresseerde er achteraf toch kennis van kan nemen.

Laat ik meteen benadrukken dat ik deze heikele thema’s niet ga behandelen omdat ik meen de wijsheid in pacht te hebben. Ik ga dan ook niet verkondigen ‘hoe het precies zit’ en wat iedere christen erover ‘moet’ denken. Daarvoor zijn de meeste onderwerpen veel te gecompliceerd en zijn de meningen erover veel te verdeeld. Maar ik denk wel dat het enorm zou helpen de verschillende kanten van elk thema eens rustig naast elkaar te zetten. Daarbij wil ik vooral nadruk leggen op die kanten die in de praktijk – blijkt me – nogal eens verwaarloosd worden. Laat ik het zo zeggen: de zaak zit vaak ingewikkelder in elkaar dan veel christenen lijken te denken.

Wil je verder lezen?

Dit artikel is speciaal geschreven voor CIP+ leden. Word ook lid en lees gelijk verder!

Start je gratis maand! Inloggen
Exclusieve verhalen
Advertentievrij CIP.nl
CIP+ kortingen voor leden
Ondersteun goede doelen


Discussie over Acht ethische ‘hete hangijzers’ voor christenen
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!