Keuzehulp 'Gezinsvorming en anticonceptie'

Je hebt vragen over gezinsvorming en/of je overweegt om anticonceptie te gebruiken. Goed dat je de tijd neemt om daarover na te denken!


Er zijn verschillende redenen waarom je anticonceptie kunt gebruiken: je hebt erg veel last van je menstruatie of van acne, om medische of psychische redenen is het niet verstandig om zwanger te worden of je wilt (nog) niet zwanger worden. Misschien vind je het erg lastig, want: mag je als christen überhaupt wel anticonceptie gebruiken? Of misschien heb je er helemaal geen problemen mee, maar vraag je je af: welke anticonceptie past bij mij?
Christenen maken verschillende keuzes als het gaat om gezinsvorming en anticonceptie. In deze keuzehulp gaan we in op die verschillende keuzes en kijken we wat er in de Bijbel staat, zodat je ontdekt welke keuze bij jou en bij jouw overtuiging past.

Heb je al een account voor een van de keuzehulpen?

Dan kun je direct inloggen. Lukt het niet met inloggen? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Heb je nog geen account? Meld je dan direct aan en ga aan de slag.

Inloggen

Informatie

Er kunnen veel redenen zijn waarom je nadenkt over gezinsvorming en/of anticonceptie. Bijvoorbeeld omdat je een relatie hebt, binnenkort wilt gaan trouwen, je al een gezin hebt en je je afvraagt of je grenzen mag, moet of wilt stellen aan een volgende zwangerschap, omdat je lichamelijk of psychische klachten hebt, of omdat je relatie of carrière extra tijd en aandacht vraagt.
Thema’s die raken aan het leven wat God geeft en waarin je graag een verantwoorde keuze wilt maken. In de keuzehulp gaan we hier dieper op in. De keuzehulp bestaat uit vier onderdelen:

  • Vruchtbaarheid
  • Seksualiteit
  • Gezinsvorming
  • Anticonceptie

De vragen die raken aan gezinsvorming en anticonceptie zijn heel breed. Misschien is op jou niet alles van toepassing. Je kunt daarom zelf bepalen welke van deze onderdelen je wilt doorlopen.

Ervaringen

Elise

Het is echt een verrijking voor de manier waarop je kijkt naar vruchtbaarheid, seksualiteit en gezinsvorming (bron: elkedagnieuw.nl/zwanger).

Het niet-sturende en christelijke karakter van de keuzehulp is erg waardevol.

De filmpjes hebben ons geholpen om woorden te geven aan onze overtuigingen.

Veelgestelde vragen

Ben je je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Klik dan in het inlogscherm op ‘Inloggegevens vergeten’.
Is er iets anders aan de hand? Bekijk dan een van de andere veelgestelde vragen.

Het kan tot 24 uur duren voor de activatie-e-mail is verzonden. Af en toe komt deze in je spambox terecht. Is de e-mail na een dag nog niet binnen? Stuur een e-mail naar elearning@npvzorg.nl, dan helpen we je daar verder.

Probeer de link handmatig te kopiëren en plakken in je browser. De keuzehulp werkt het beste in Google Chrome (op je pc of laptop).
De activatielink moet binnen 10 dagen worden gebruikt. Ben je te laat met het activeren? Stuur een e-mail naar elearning@npvzorg.nl, dan maken we een nieuwe activatie-e-mail voor je aan.

Probeer een andere wachtzin in te stellen. Tip: gebruik geen spaties, hoofdletters of vreemde tekens zoals ! of @. En schrijf alles aan elkaar. Bijvoorbeeld: mijnkatheetpim

Probeer de pagina te vernieuwen of maak de keuzehulp in een andere browser. Tip: de keuzehulp werkt het beste in Google Chrome op een pc of laptop.

Ga naar https://ehealth.npvzorg-serviant.nl om opnieuw in te loggen. Het programma heeft onthouden waar je bent gebleven.

Jazeker! Ga naar https://ehealth.npvzorg-serviant.nl, log in zoals je gewend bent en klik in het menu op de knop ‘Beschikbaar’. Je ziet dan de andere keuzehulpen en kunt deze direct maken.

Nee, we vinden het belangrijk dat je een eigen keuze maakt. De informatie en de antwoorden die je gaf in de keuzehulp kunnen daar wel bij helpen. Zet je eigen antwoorden eens naast elkaar of praat erover met je naaste(n) of (huis)arts. Weet je het nog niet zo goed? Je kunt altijd doorpraten bij de NPV-Advieslijn.

We laten in de keuzehulp zien welke verschillende standpunten er ingenomen kunnen worden op basis van een Bijbelse visie. De NPV maakt zelf geen keuze binnen die verschillende opvattingen.

Meer weten?